Republicanii strâng bani pentru campania prezidențială invocând o „invazie de OZN-uri”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.02.2023 - 18:20
Invazie de „OZN”-uri/Foto: pipanews

Politicienii republicani au început să strângă bani pentru campania 2024 folosindu-se de „baloanul” de spionaj chinezesc ce a traversat SUA înainte de a fi doborât.

SHARE

În cel puțin 11 e-mailuri, campaniile din Congres citează incidentul în timp ce le cer destinatarilor bani, să semneze petiții sau să participe la sondaje. 

Unele abordează teme legate de Războiul Rece în timp ce evocă pericolele spionajului chinezesc, dar majoritatea îl iau în colimator pe președintele Joe Biden, care, la sfatul Pentagonului, a ales să distrugă nava deasupra oceanului.

SUA susține că balonul făcea parte dintr-un program global de supraveghere. China a insistat că a fost un dispozitiv de monitorizare a vremii care a ieșit de pe traseu.

Primele e-mailuri au ajuns în căsuțele de poștă electronică pe la februarie, când balonul era încă în aer, potrivit Pundit Analytics, care urmărește e-mailurile, anunțurile de pe Facebook și postările pe rețelele de socializare ale oficialilor și candidaților aleși, potrivit news.yahoo.com.

Senatorul Kevin Cramer, un republican din Dakota de Nord, a trimis o alertă susținătorilor săi care a început prin a cita afirmația Chinei că unul dintre baloanele sale meteorologice s-a rătăcit. În timp ce e-mailul îi chestiona pe susținători dacă au încredere în China, Cramer a precizat clar care este poziția sa față de această problemă.

"Aceasta este o invazie", spunea e-mailul. Cramer a făcut referire la eforturile sale recente de a zădărnici planurile unei companii chineze de a construi o moară de porumb în apropierea bazei Grand Forks Air Force din motive de securitate națională. "China nu poate fi de încredere. Punct."

E-mailurile demonstrează cât de repede pot candidații să lanseze apeluri de strângere de fonduri cu reacție rapidă către potențialii donatori pe cele mai controversate subiecte ale zilei.

Niciunul dintre e-mailuri nu menționează incidentele ulterioare în care avioane militare americane au doborât aparate neidentificate deasupra SUA și Canadei, despre care oficialii spun că nu exclud posibilitatea să fie „extraterestre”.

OZN-urile, un eșec catastrofal al serviciilor de informații

Nick Pope, care a condus proiectul OZN al guvernului britanic, este unul dintre cei mai importanți experți din lume în ceea ce privește potențiala activitate extraterestră.

Referitor la obiectele neidentificate au fost reperate deasupra Americii de Nord în ultimele 10 zile, Pope are propria teorie.

„Dacă acestea sunt cele reperate și doborâte, câte am mai ratat? Indiferent cu ce avem de-a face, este un eșec catastrofal al serviciilor de informații", a declarat Pope pentru Daily Star.

Un dirijabil gigantic "de mărimea a trei autobuze"observat la începutul acestei luni se crede că provine din China.

Dar, în legătură cu ultima apariție, generalul Glen VanHerck, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat că serviciile de informații explorează "toate posibilitățile" în ceea ce privește originea aeronavei "octogonale".

Pentagonul refuză să excludă posibilitatea ca cele trei obiecte zburătoare neidentificate doborâte în tot atâtea zile deasupra Americii de Nord să fie de origine extraterestră.

Când a fost întrebat despre implicarea "străinilor sau a extratereștrilor", VanHerck a răspuns: "Voi lăsa comunitatea de informații și cea de contrainformații să își dea seama de asta. Nu am exclus nimic. Nu le numim baloane ci „obiecte cu un scop anume".

Pope, care are relații cu oficialii din domeniu, a precizat că nimeni nu crede că aceste obiecte misterioase sunt extraterestre.

"Toată lumea poate să râdă puțin de povestea cu OZN-urile", a spus Pope, adăugând că aceasta înlătură "un scandal uriaș dacă Beijingul, și poate și alții, au interceptat comunicații militare foarte secrete".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te