VIDEO Incendiu devastator, în Thassos. MAE anunță că autoritățile elene evacuează zona afectată

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.08.2022 - 14:05
Incendiu devastator, în Thassos. MAE anunță că autoritățile elene evacuează zona afectată. / Foto: Marianna Georg Sykoudis, Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria din Thassos, unde s-a produs un puternic incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei.

SHARE

Potrivit MAE, la misiunea diplomatică a României în Grecia şi la oficiul consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

Ministerul recomandă cetăţenilor români care se află în Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi.

Citește și: VIDEO Șoferița beată care a omorât 4 muncitori cu 148 km/h în Iași, acuzată de omor. Ea se amuză

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări, a transmis MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222. 

Citește și: FOTO Accident mortal pe DE 58: Un TIR a derapat și a „măturat” de pe drum un BMW condus regulamentar

Şase avioane, şase elicoptere şi sute de pompieri se luptă cu flăcările în Thassos

Pompierii luptau joi cu un incendiu forestier de amploare declanşat pe insula turistică Thassos, din Grecia, care a dus la evacuarea rezidenţilor unui sat ameninţat de flăcări, informează DPA, informează Agerpres.

Şase avioane pentru stingerea incendiilor, şase elicoptere şi sute de pompieri şi voluntari, precum şi unităţi militare au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, a precizat joi departamentul de pompieri.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese. Nori groşi de fum puteau fi zăriţi de la mare depărtare în dimineaţa zilei de joi, a relatat presa locală. Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment, a declarat pentru prostul public de radio primarul insulei, Lefteris Kyriakidis.

Peste 13.000 de hectare au ars în Grecia anul acesta, potrivit forţelor de apărare civilă.

Mai multe incendii ar fi fost acţiuni de incendiere premeditată. Schimbările climatice reprezintă, potrivit meteorologilor, un factor care accelerează incendiile.

După mai multe luni de secetă cauzată de temperaturile ridicate şi de vânturile puternice, condiţiile ar putea transforma orice mic incendiu într-un incendiu forestier masiv, au declarat joi meteorologii la postul de radio naţional.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te