VIDEO Șoferița beată care a omorât 4 muncitori cu 148 km/h în Iași, acuzată de omor. Ea se amuză

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.08.2022 - 14:27
Șoferița beată care a omorât 4 muncitori cu 148 km/h în Iași, acuzată de omor. Ea se amuză. / Foto: antena3.ro

Șoferiţa beată care conducea cu 148 km/h și a omorât patru muncitori în Iași spune că i se pare „amuzant” ceea ce se spune despre ea și susține că nu a fost prezentă la fața locului. Procurorii, însă, i-au schimbat încadrarea din ucidere din culpă în cea de omor calificat.

SHARE

Procurorii care cercetează accidentul rutier produs în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022 în centrul Iașiului și soldat cu moartea a patru oameni au luat o decizie radicală. În loc de ucidere din culpă, acum, Adina Iuliana Ghervase este cercetată pentru omor calificat.

Anchetatorii ieșeni spun că a fost modificată încadrarea juridică, iar dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunal, care a admis cererea de prelungire a arestului preventiv în ceea ce o privește pe Adina Ghervase.

Citește și: FOTO Accident mortal pe DE 58: Un TIR a derapat și a „măturat” de pe drum un BMW condus regulamentar

Adina Iuliana Ghervase riscă închisoare pe viață

“Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive privind-o pe inculpata Adina Iuliana Ghervase, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatei pe o perioadă de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpată şi procuror”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași, relatează bzi.ro.

Citește și: VIDEO Autobuze electrice din China, Turcia, Polonia sau Germania pentru București. Cum arată fiecare

„Există indicii care au condus spre aprecierea că în acest caz este vorba de omor calificat, cu intenţie indirectă. Noi am făcut această propunere, iar Parchetul de pe lângă Tribunal va aprecia în ce măsură indiciile se confirmă”, a precizat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătorie, Simion Rotundu, informează ziaruldeiasi.ro.

Codul Penal pedepseşte omorul cu închisoarea pe un termen cuprins între 10 şi 20 de ani. În cazul în care însă există mai multe victime, fapta se pedepseşte cu detenţia până la 25 de ani sau chiar cu închisoarea pe viaţă.

De regulă, în cazul accidentelor rutiere mortale, încadrarea juridică a faptei este de omor din culpă, plecându-se de la considerentul că şoferul nu a urmărit şi nici nu a prevăzut posibilitatea evenimentului. De cinci ani însă, procurorii au început să ia în calcul şi posibilitatea omorului calificat, cu intenţie indirectă. Aceasta înseamnă că şoferul este conştient că felul în care conduce poate provoca moartea unei persoane şi acceptă această posibilitate, chiar dacă nu o urmăreşte.

Șoferița a declarat la audieri că i se pare “amuzant” ceea ce se spune despre ea

Luni, 8 august, când a fost audiată ultima dată, Adina Iuliana Ghervase a declarat procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași că i se pare “amuzant” ceea ce se spune despre ea și că nu dă nicio declarație fiindcă ea “nu a fost prezentă la fața locului”", arată avocatul Adrian Cuculis.

În noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, Adina Iuliana Ghervase a condus beată și a ucis patru 4 muncitori cu 148 km/h în Iași.

„Am fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omenești, produs în municipiul Iași. În accident a fost implicat un grup de angajați care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă, dar și două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului, 4 persoane au decedat, iar alte 3 au fost rănite. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit un dosar penal”, au spus atunci reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Echipa de muncitori de la Citadin era formată din 8 persoane. Dintre acestea, 4 au murit, iar 3 au ajuns la spital, doar una scăpând teafără după impactul devastator.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te