VIDEO Înalt oficial al GRU, victima unui atentat cu bombă la Moscova. I-au fost retezate picioarele

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.07.2024 - 12:52
Înalt oficial al GRU, victima unui atentat cu bombă la Moscova. I-au fost retezate picioarele - Foto: X/ @PStyle0ne1

Înalt oficial al GRU, victima unui atentat cu bombă la Moscova. Un înalt oficial al Ministerului rus al Apărării și soția sa au ajuns în stare critică la spital după ce mașina în care se aflau a explodat din cauza unui dispozitiv artizanal plasat sub un vehicul.

SHARE

Autoritățile de la Moscova investighează un atentat cu bombă care a rănit două persoane miercuri, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției, presa rusă relatând că un înalt oficial al Ministerului Apărării a fost vizat în explozie.

Înalt oficial al GRU, victima unui atentat cu bombă la Moscova. I-au fost retezate picioarele

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Irina Volk, a declarat că două persoane au fost rănite în explozia produsă într-o parcare din partea de nord a Moscovei. Potrivit acesteia, explozia a fost provocată de un dispozitiv plasat sub un vehicul.

"Răniții au fost duși cu ambulanța la o unitate medicală", a declarat Volk într-un comunicat.

"Polițiștii efectuează un complex de măsuri operative de căutare menite să stabilească toate circumstanțele incidentului, precum și să rețină persoanele implicate în comiterea infracțiunii".

O înregistrare video împărtășită de canalele de știri pe Telegram arată o explozie care spulberă un SUV la scurt timp după ce un bărbat a urcat în vehicul.

Cotidianul economic Kommersant, citând surse anonime de aplicare a legii, a raportat că cele două persoane rănite în explozia de miercuri sunt ofițerul de informații militare GRU Andrei Torgashev și soția sa. Potrivit surselor respective, Torgashev a fost spitalizat și se află în stare critică după ce ambele picioare i-au fost smulse în explozie.

Canalul de știri Telegram Astra a raportat că Torgashev servește ca șef adjunct al unei unități din regiunea Moscovei care face parte din centrul de comunicații prin satelit al Forțelor Armate Ruse.

Postul de televiziune 360.ru din regiunea Moscovei a raportat ulterior că a vorbit cu soția lui Torgashev, care a negat că soțul ei ar fi fost rănit în atac și a declarat că altcineva se afla în vehicul atunci când a explodat bomba. De asemenea, rețeaua RT, finanțată de Kremlin, a afirmat că Torhashev însuși a negat că ar fi fost rănit.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care anchetează infracțiunile majore, a anunțat că a lansat o anchetă penală privind explozia de miercuri, care, potrivit Kommersant, a fost tratată ca tentativă de omor. Ziarul a declarat că poliția ar putea transforma cazul într-o anchetă teroristă.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat, miercuri, presei ruse independente că Ucraina "nu are nimic de-a face" cu explozia mașinii din Moscova.

"Din câte știu, a existat o defecțiune la echipamentul de gaz din mașină", a declarat Podolyak.

Mai multe explozii de mașini au zguduit Rusia de când Kremlinul a lansat invazia la scară largă a Ucrainei, în urmă cu mai bine de doi ani.

Fiica ideologului conservator rus Alexander Dugin a fost ucisă într-un atac cu bombă în vara anului 2022, iar Moscova a dat vina pe Ucraina. Iar în mai 2023, proeminentul scriitor pro-Kremlin și naționalist rus Zakhar Prilepin a fost rănit într-o explozie de mașină în regiunea Nijni Novgorod.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te