VIDEO Hamas a publicat imagini cu o tânără răpită în atacul din 7 octombrie din Israel

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.10.2023 - 07:33
Hamas a publicat imagini cu o tânără răpită în atacul din 7 octombrie din Israel - Foto: captură video

Hamas a publicat imagini cu o tânără răpită în atacul din 7 octombrie din Israel. Femeia de 21 de ani vorbește în ebraică, este rezidentă în orașul Shoham și are cetățenie franceză.

SHARE

Scurta înregistrare video difuzată de gruparea teroristă Hamas pe canalul său de Telegram arată cum o tânără este tratată după ce a fost rănită la braţ, iar ulterior vorbeşte în faţa camerei de filmat.

Femeia îşi spune numele, Mia Shem, şi locul în care se afla atunci când a fost răpită pe 7 octombrie de teroriştii palestinieni, festivalul de muzică Supernova unde militanţii Hamas au ucis sute de petrecăreţi, şi cere să se poată întoarce acasă.

Citește și: VIDEO Israelul a pregătit 300 de tancuri ca să intre în Gaza. Cu ce armament greu ripostează Hamas

„Sunt prizonieră în Gaza. M-au tratat și mi-au făcut o operație care a durat 3 ore, și totul este în regulă, și vă cer doar să mă întoarceți acasă cât mai curând posibil, să mă întoarceți la familia mea, vă rog să ne scoateți de aici cât mai curând posibil”, spune Mia Shem în filmulețul difuzat de Hamas.

Oficialii israelieni au estimat luni, 16 octombrie, la 199 numărul ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza în timpul atacului din 7 octombrie. Iar aripa armată a Hamas a declarat că numărul acestora este "între 200 şi 250", relatează Agerpres, citând AFP.

Este pentru prima oară când Hamas a dat publicităţii o înregistrare video cu ostatici după atacul său din 7 octombrie.

Citește și: Războiul din Israel. Colonel european: „Teroriștii Hamas vor să ducă războiul din Israel în Europa”

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, inclusiv câteva sute de civili masacraţi în oraşe din apropierea Fâşiei Gazei, potrivit datelor furnizate de oficialii israelieni. După atac, Israelul a desfăşurat atacuri necruţătoare asupra Fâşiei Gaza, în urma cărora aproximativ 2.750 de persoane au murit pe întreg teritoriul, potrivit autorităţilor locale.

Hamas vrea eliberarea a 6.000 de deținuți palestinieni în schimbul ostaticilor

Khaled Mashaal, o figură proeminentă a Hamas şi fostul lider politic al grupării, a afirmat într-un interviu separat că există 6.000 de deţinuţi palestinieni în închisorile israeliene, lăudându-se că Hamas deţine suficienţi ostatici - inclusiv oficiali de rang înalt ai Diviziei Gaza a armatei israeliene - pentru a obţine eliberarea tuturor palestinienilor.

De asemenea, el a spus că locuitorii din Gaza nu vor părăsi Fâşia Gaza, afirmând că strămutarea lor ar dăuna securităţii naţionale egiptene şi ar reprezenta un pericol pentru Iordania.

El a lăsat să se înţeleagă că un exod în masă al palestinienilor către o ţară vecină ar putea crea un precedent şi pentru Cisiordania, relatează News.ro, citând Times of Israel.

Khaled Mashaal a lăudat gruparea teroristă libaneză Hezbollah pentru că "a luat măsuri" împotriva Israelului, menţionând totuşi că Hamas are nevoie de mai mult sprijin.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te