VIDEO Graniță sudică a SUA, luată cu asalt de migranți, după ce Biden a anulat politicile lui Trump

DE Miruna Moldoveanu | 10.03.2021 - 16:37
Joe Biden a anulat politicile de „zero toleranță”/FOTO: Getty

La granița sudică a SUA au început să sosească valuri de migranți, după ce președintele Joe Biden a semnat mai multe ordine executive prin care a anulat politicile de „zero toleranță” privind imigrația ilegală ale lui Donald Trump.

SHARE

Înregistrări video filmate luni la punctul de trecere San Ysidro din Tijuana îi arată pe unii dintre migranți care poartă tricouri pe care scrie „Biden te rugăm lasă-ne înăuntru”. Deși nu este clar de unde au obținut migranții tricourile, unele similare sunt vândute pe mai multe site-uri web.

Citește și: Consilier al lui Voiculescu: Ministerul Sănătății, acces tăiat la portalul cu date despre Covid

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a mobilizat Garda Texană, o organizație militară a statului, pentru a combate eventualele activități ale cartelurilor mexicane și traficul de persoane.

Confruntarea va testa determinarea președintelui Biden tocmai când acesta și Congresul controlat de democrați se pregătesc să introducă o legislație care să aducă reforme masive sistemului de imigrație american.

Biden a anulat politicile de „zero toleranță” privind imigrația ilegală

Însă înainte ca Biden să își onoreze una dintre promisiunile cheie ale campaniei prezidențiale, acesta va trebui să abordeze tensiunile tot mai mari dintre imigranți și liderii statelor din sudul țării.

„Astăzi m-am întâlnit cu ofițeri ai Serviciului de Patrulare a Frontierei”, a scris marți pe Twitter guvernatorul Greg Abbott, relatând că „anul trecut aceștia au reținut 90.000 de persoane care traversau graniția ilegal în RGV (Rio Grand Valley). Anul acesta numărul a depășit deja 100.000”.

Citește și: Centru-fantomă de vaccinare anti-COVID chiar în spatele Guvernului: programații au fost alungați

Abbott a pus creșterea numărului de migranți pe seama anulării politicii „Rămâneți în Mexic” a lui Trump, aceasta impunându-le migranților care cer azil să rămână la graniță în Mexic până când solicitările lor vor fi analizate în instanță.

SUA se confruntă de regulă anual cu o creștere a numărului de migranți sosiți primăvara la granița sa sudică după încălzirea vremii. Majoritatea acestora sunt tineri sau familii care încearcă să scape de sărăcie și violențele din America Centrală și de Sud, potrivit Newsweek.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.