VIDEO Forțele speciale ale Ucrainei, în misiune în Crimeea. „E inevitabilă eliberarea teritoriului”

DE Adina Mutăr | 05.10.2023 - 20:08
Forțele speciale ale Ucrainei au debarcat în Crimeea - Foto: sofx.com (imagine cu caracter ilustrativ)

Forțele speciale ale Ucrainei au debarcat în Crimeea, în trei locuri, pe coasta de vest a peninsulei, precum și pe Tendra și Kinburn Spiț.

SHARE

Forțele speciale ale Ucrainei au debarcat în Crimeea. Serviciul de Informații pentru Apărare a Ucrainei (GUR) a postat un alt videoclip cu o operațiune specială pe teritoriul regiunii anexate în 2014.

„Ca parte a operațiunii speciale a Informațiilor militare ale Ucrainei, ofițerii de informații ai Unității Forțelor Speciale Artan a Serviciului de Informații de Apărare a Ucrainei au aterizat pe coasta de vest a peninsulei Crimeea, precum și pe Tendra și Kinburn Spits."

Forțele speciale ale Ucrainei, în misiune în Crimeea. „E inevitabilă eliberarea teritoriului”

Serviciul de Informații pentru Apărare a Ucrainei a confirmat pentru Ukrainska Pravda că aceasta a fost o operațiune, din care detalii au fost raportate anterior.

Se raportează că, la ieșire, după finalizarea misiunii lor de luptă în Crimeea, forțele unității Artan s-au luptat și pe mare, în timp ce rușii încercau să le urmărească cu ambarcațiuni de patrulare de suprafață de mare viteză și cu sprijin aviatic.

„Nu este prima și nici ultima operațiune a Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei în peninsula Crimeea. Cele mai multe dintre acestea vor fi dezvăluite mai târziu. Aceasta este munca sistematică, planificată și coordonată a tuturor unităților implicate. Inamicul va simțim consecințele muncii noastre pentru o lungă perioadă de timp. Prin acțiunile noastre, reamintim constant invadatorilor ruși de inevitabilitatea eliberării tuturor teritoriilor ocupate”, a raportat GUR.

La 4 octombrie, au apărut informații că, în cadrul unei operațiuni, al cărei interval de timp nu a fost dezvăluit, Forțele Speciale Ucrainene au debarcat pe teritoriul peninsulei Crimeea și i-au atacat pe ruși, iar după finalizarea misiunii, acestea s-au retras.

Citește și: VIDEO Ucraina a fabricat pelerine militare cu invizibilitate. Au fost deja folosite în luptă

Forțele ucrainene au fost angajate într-o luptă cu invadatorii ruși. Potrivit lui Andri Iusov, reprezentant al Serviciului de Informații pentru Apărare, în rândul personalului rus au fost mulți morți și răniți.

Din păcate, au existat pierderi și printre ofițerii ucraineni, deși mai puține decât la ruși. 

Citește și: SUA și Uniunea Europeană vor aloca 300 de miliarde $ din active rusești pentru refacerea Ucrainei

Acest raid recent urmează după o operațiune similară susținută de GUR ce a avut loc la 24 august, unde forțele ucrainene s-ar fi infiltrat în Crimeea și au atacat o bază rusească.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te