Melodia.concurent croată vorbeşte despre "crocodilul psihopat", referindu-se la Vladimir Putin.
Finala Eurovision. Cine sunt favoriţii
Este una dintre cele mai politizate finale Eurovision, din ultimii ani, pe fundalul războiului din Ucraina.
Vor fi rachete, soldaţi şi bărbaţi mustăcioşi în chiloţi, care îl vor ironiza pe Vladimir Putin, prezentându-l ca un "psihopat crocodil", iar asta este doar în cântecul Croaţiei.
În pofida acestei politizări, solicitarea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de a ţine un discurs în direct, în timpul celor patru ore de emisie, a fost respinsă, deoarece organizatorii s-au temut că riscă să politizeze concursul - ca şi cum nu ar fi fost deja politizat.
Citeşte şi: Organizatorii Eurovision nu-l lasă pe Zelenski să vorbească fanilor competiţiei muzicale europene
Cu toate acestea, nu va exista prea multă subtilitate la cea de-a 67-a ediţie a acestui eveniment cu un ritual aparte, conform News.ro.
Concursul va începe cu o interpretare obsedantă a câştigătorilor de anul trecut, Kalush Orchestra din Ucraina, care vor cânta hit-ul lor din timpul războiului, "Stefania", pe fundalul dureros al dramelor trăite de mamele ucrainene.
Citeşte şi: VIDEO România a ratat iar intrarea în finala Eurovision, şi la Liverpool. Care e lista calificatelor
Spectacolul, ce va fi transmis în direct, de la M&S Bank Arena, de pe malul râului Mersey, din Liverpool, are o audienţă globală de peste 160 de milioane de persoane.
Marea Britanie găzduieşte concursul pentru prima dată în 25 de ani, în numele Ucrainei, iar Liverpool va fi "gazda dulce-amăruie a oaspeţilor de onoare refugiaţi".
Piese bune puţine, ciudăţenii multe
Piesele bune sunt puţine, Impresionant va fi italianul Marco Mengoni, care a câştigat Festivalul de la San Remo cu o evoluţie şi o melodie de excepţie. A ieşit în evidenţă, în a doua semifinală, Australia, ţara lui Bon Scott, solistul ACDC, formaţie constituită în Sydney, cu o melodie rock foarte bună.
Din prima semifinalăa, a lăsat o impresie foarte bună fosta câştigătoare a Eurovision, Loreen, din Suedia, dar şi Finlanda.
În rest, foarte multe ciudăţenii rămase în semifinală, ca românul Theodor Andrei, de exemplu, cu o voce foarte bună, dar crud şi cu o melodie ilogică. Îmbrăcat în pantaloni scurţi şi sacou roz bombon, fardat şi cu o animaţie în spate, în care apare un... râu de lavă!
În finală, primii ciudaţi, care ar putea să facă obiectul unei treceri în revistă a celor mai ciudate prezenţe scenice din istoria competiţiei, cum s-au mai făcut, sub croaţii. Nu că nu ştiu muzică. Asta este evident.