VIDEO Extratereștrii pot folosi „comunicarea cuantică" pentru a trimite mesaje interstelare

DE Elena Andrei | 08.07.2022 - 17:30
Extratereștrii pot folosi „comunicarea cuantică"/foto: profimedia

Fizicienii au descoperit că E.T. poate într-adevăr să comunice „acasă” și ar trebui să aibă și o recepție excelentă. Potrivit unui nou studiu, trimiterea de mesaje prin spațiul interstelar folosind comunicarea cuantică este posibilă.

SHARE

O echipă de la Universitatea din Edinburgh a efectuat calcule privind deplasarea razelor X prin vidul spațiului pentru a vedea dacă acestea ar putea întâmpina obstacole.

Particulele cuantice, cum ar fi fotonii de lumină, sunt fragile și s-ar putea descompune cu ușurință dacă ar întâlni orice fel de interferență, cum ar fi un câmp gravitațional.

Însă cuantele ar putea supraviețui călătorind cel puțin sute de mii de ani-lumină, o distanță mai mare decât întreaga galaxie Calea Lactee.

În ultimii ani, oamenii de știință din întreaga lume au investigat utilizarea comunicării cuantice aici, pe Pământ.

Tehnologia cuantică utilizează efectele fizicii cuantice - natura materiei la nivel atomic și subatomic - pentru a realiza progrese în domeniul comunicațiilor.

Sistemele de comunicare cuantică sunt mai rapide și mai sigure decât rețelele obișnuite, deoarece utilizează fotoni și nu coduri informatice, care pot fi piratate.

În lucrarea, publicată luna trecută în Physical Review D, fizicienii descriu calculele lor care demonstrează că particulele cuantice pot fi transportate pe distanțe interstelare mari.

Exoplanetele din zona Goldilocks

Ei au folosit date astronomice și modele matematice pentru a descrie mișcarea razelor X între aproximativ o sută de exoplanete relativ apropiate și Pământ.

Teleportarea cuantică este, de asemenea, sugerată ca o „posibilă modalitate de a trimite informații cuantice emise de o civilizație extraterestră".

În acest caz, proprietățile unei particule îndepărtate pot fi transferate unei alte particule în spațiu și necesită atât semnale clasice, cât și cuantice.

Citește și

VIDEO Incidentul Malmstrom: Rachete nucleare dezactivate de OZN. Congresul a evitat subiectul

VIDEO Mărturiile marinarilor contrazic Pentagonul: Navele de război americane, urmărite de OZN

Fizicienii au scris că civilizațiile extraterestre ar putea prefera acest lucru, deoarece „ar putea oferi o semnătură mai bună pentru detectare", iar orice om de știință aflat în căutarea semnalelor ET ar trebui să le verifice pe ambele.

„În principiu, ar trebui să fie posibil să se detecteze un semnal cuantic provenind de la un corp astrofizic sau chiar un semnal inteligent de la o civilizație extraterestră", se arată în lucrare.

În februarie 2017, astronomii au anunțat că au reperat un sistem stelar cu planete care ar putea susține viața la doar 39 de ani lumină distanță.

Șapte planete asemănătoare cu Pământul au fost descoperite pe orbita stelei pitice "Trappist-1" din apropiere, iar toate ar putea avea apă la suprafață, una dintre componentele cheie ale vieții.

Trei dintre planete au condiții atât de bune, încât oamenii de știință spun că viața ar fi putut deja să evolueze pe acestea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te