VIDEO Explozii uriașe la o bază aeriană din Rusia, unde Putin ținea avioanele Su-34, Su-35 și MiG-31

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.10.2024 - 10:40
Explozii uriașe la o bază aeriană din Rusia, unde Putin ținea avioanele Su-34, Su-35 și MiG-31 - Foto: X - Captura foto
Explozii uriașe la o bază aeriană din Rusia, unde Putin ținea avioanele Su-34, Su-35 și MiG-31 - Foto: X - Captura foto

Explozii uriașe la o bază aeriană din Rusia, unde Putin ținea avioanele Su-34, Su-35 și MiG-31. Ucraina a desfășurat un atac asupra unei baze aeriene din interiorul Rusiei, având ca obiectiv distrugerea avioanelor de luptă rusești Su-34, Su-35 și MiG-31 staționate acolo.

SHARE

Explozii uriașe la o bază aeriană din Rusia. Conform armatei de la Kiev, drona a vizat „infrastructura aeroportului militar Lipetsk-2”, unde se află avioane rusești de tip Su-34, Su-35 și MiG-31. 

Explozii uriașe la o bază aeriană din Rusia, unde Putin ținea avioanele Su-34, Su-35 și MiG-31

Statul Major ucrainean a declarat că au fost atacate depozite de muniție, combustibil și echipamente de aviație, însă extinderea pagubelor nu este în acest moment clară. Newsweek a contactat Ministerul rus al Apărării pentru a obține un comentariu oficial.

Ucraina a continuat să vizeze aerodromurile militare rusești și alte baze aeriene de peste graniță cu ajutorul dronelor cu rază lungă de acțiune, în ciuda restricțiilor privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru atacuri în interiorul teritoriului rus.

Deși Kievul a contestat public această interdicție, aceasta rămâne în vigoare, în pofida unor semnale din partea oficialilor occidentali.

Citește și: Al Treilea Război Mondial. Prezența trupelor nord-coreene în Ucraina amenință Ordinea internațională

Moscova a anunțat duminică că a „distrus” peste 110 drone ucrainene în diverse regiuni, inclusiv 27 de vehicule aeriene fără echipaj deasupra regiunii Lipetsk.

Guvernatorul regiunii, Igor Artamonov, a menționat pe aplicația de mesagerie Telegram că resturile dronelor interceptate au aterizat la vest de orașul Lipetsk, fără a provoca victime sau pagube semnificative.

„Incendiile care au izbucnit la sol după prăbușirea dronei au fost stinse rapid”, a adăugat acesta.

Baza aeriană Lipetsk-2 se află la nord-vest de orașul Lipetsk. La începutul lunii octombrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a atacat aerodromul Borisoglebsk din regiunea Voronej, vizând depozitele de bombe aeriene ghidate cu precizie KAB.

Citește și: Ucraina, la vânătoare de piloți ruși. Șeful escadrilei de bombardiere nucleare Tu-22M3, eliminat

O sursă din SBU a confirmat că au fost atacate și avioanele de luptă Su-34 și Su-35, precum și depozitele de combustibil,  potrivit Newsweek.com.

Anterior, în luna august, Ucraina a atacat din nou baza aeriană Lipetsk, Artamonov descriind un „atac masiv al UAV”.

De asemenea, o sursă ucraineană a declarat duminică că Kievul a lovit o uzină de explozivi din orașul Dzerjinsk, în apropiere de Nijni Novgorod, considerată cea mai mare fabrică de explozivi din Rusia și subiect al sancțiunilor impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană.

Guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Gleb Nikitin, a raportat că apărarea aeriană a respins un atac cu dronă în zona industrială din Dzerjinsk, fără a specifica ținta, dar menționând că patru persoane au suferit răni ușoare.

Fabrica Sverdlov, atacată în acest incident, se află la aproximativ 900 de kilometri de granița ucraineană.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te