VIDEO Donald Trump, din nou influencer pe Facebook și YouTube: „M-am întors!”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.03.2023 - 08:15
Donald Trump, din nou influencer pe Facebook și YouTube: „M-am întors!” - Foto: Profimedia Images

Donald Trump este din nou influencer pe Facebook și YouTube. Fostul preşedinte al SUA, care candidează pentru al doilea mandat în 2024, a postat vineri pentru prima dată de când i-au fost suspendate conturile în urma asaltului asupra Capitoliului.

SHARE

"M-am întors!", a scris Donald Trump, pe pagina sa de Facebook.

"Îmi pare rău că v-am făcut să aşteptaţi, a fost complicat", a spus el într-un scurt videoclip al CNN care însoţeşte mesajul său, posibil realizat în noaptea alegerii sale în 2016.

Cuvintele sale au fost întâmpinate cu mii de comentarii, dintre mai multe "Mă bucur să vă revăd" şi "Ce uşurare că v-aţi întors, domnule preşedinte".

Trump, influencer pe Facebook și YouTube

Donald Trump are 34 de milioane de abonaţi pe Facebook şi peste 2,6 milioane pe YouTube.

Citește și: Președintele SUA: Mandatul de arestare al Curții Penale Internaționale pentru Putin, „justificat”

Vineri, mai devreme, platforma de streaming video YouTube a anunţat că pune capăt suspendării. Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a făcut un anunţ similar la sfârşitul lui ianuarie, relatează Agerpres, citând AFP.

"Începând de astăzi, canalul +Donald J. Trump+ nu mai este supus restricţiilor", a scris YouTube pe Twitter.

Republicanul în vârstă de 76 de ani a fost interzis de pe principalele reţele sociale principale în ianuarie 2021, în timp ce era încă în funcţie, pentru că şi-a încurajat partizanii în cursul atacului asupra Congresului la Washington.

La 6 ianuarie în acel an an, mii de partizani ai săi convinşi că alegerile din 2020 au fost afectate de fraudă, în ciuda numeroaselor dovezi contrare, au atacat Capitoliul în încercarea de a împiedica certificarea alegerii lui Joe Biden.

Citește și: Rusia a primit puști, echipamente militare, inclusiv piese de drone, și veste antiglonț din China

Pentru a-şi justifica decizia, YouTube a spus că a evaluat "riscul de violenţe", ţinând cont în acelaşi timp de importanţa, pentru alegători, de a-i auzi "în mod egal pe marii candidaţii naţionali".

Pe lângă YouTube, Facebook şi Instagram, Donald Trump a fost readmis în noiembrie pe Twitter de noul patron, Elon Musk. Până în prezent, a comunicat în principal prin intermediul propriei platforme, Truth Social.

Vineri seară, nu postase nimic pe Instagram sau Twitter, fosta sa platformă preferată unde are nu mai puţin de 87,4 milioane de abonaţi şi pe care o folosea cu aviditate înainte de suspendare.

În ultimul său tweet, din 8 ianuarie 2021, cel care repetă mereu că i-au fost "furate" alegerile prezidenţiale din 2020 anunţa că nu va merge la ceremonia de învestire a rivalului său democrat Joe Biden. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te