VIDEO Doi fani englezi au venit în Qatar la meci costumați în războinici. Aveau scut și sabie la ei

DE Daniel Toșa | 25.11.2022 - 11:17
Doi fani englezi au venit în Qatar la meci costumați în războinici. Aveau scut și sabie la ei - FOTO: Twitter/Bob_cart124

Doi fani englezi au venit să-și susțină echipa națională costumați în războinici saxoni, având căști cu zale, scuturi de protecție și chiar și săbii la ei.

SHARE

Fanii Angliei au fost rugați să nu se îmbrace în costume de războinici pentru a nu-i supăra pe musulmani la Cupa Mondială din Qatar, după ce câțiva suporteri au fost aparent îndepărtați de securitate săptămâna aceasta.

Suporterii asistă adesea la meciurile Angliei îmbrăcați ca "Sfântul Gheorghe", sfântul reprezentat de obicei ca un cavaler călare, deși imaginile distribuite pe Twitter păreau să arate doi fani englezi purtând zale și căști de protecție, care au fost întorși din drum de către oficiali înainte de victoria de luni împotriva Iranului.

Costumele "cruciaților" riscă să jignească localnicii din Qatar, cele mai cunoscute cruciade având loc între 1095 și 1291, când armatele creștine au luptat pentru a cuceri Ierusalimul și împrejurimile de sub dominația islamică.

Citește și: Erdogan a pornit război în Siria și ține departe SUA și Rusia de planurile sale. Kurzii: Va fi măcel

Un purtător de cuvânt al grupului Kick It Out i-a avertizat pe fanii englezi să nu poarte aceste costume la meciurile de la Cupa Mondială, insistând asupra faptului că s-ar putea să nu fie primiți cu amabilitate de către oficialii de pe stadioanele din Qatar dacă decid să se îmbrace în acest fel.

"Îi sfătuim pe fanii care participă la meciurile de la Cupa Mondială FIFA că anumite ținute, cum ar fi costumele fanteziste reprezentând cavaleri sau cruciați, ar putea să nu fie bine primite în Qatar și în alte țări islamice", a declarat purtătorul de cuvânt.

Citește și: VIDEO Rachete interceptoare Mamba din România au „respins” un atac aviatic. Porturile, apărate

"Sfatul de călătorie al Ministerului de Externe emis înainte de turneu a exprimat că fanii ar trebui să se familiarizeze cu obiceiurile locale, iar noi îi încurajăm pe fani să adopte această abordare", potrivit express.co.uk

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.