VIDEO Depozit de petrol din Belgorod, în flăcări după un atac cu drone. Războiul s-a întors în Rusia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.03.2024 - 15:12
Depozit de petrol din Belgorod, în flăcări după un atac cu drone - Foto: X/@trajaykay

Depozit de petrol din Belgorod, Rusia, în flăcări după un atac cu drone ucrainene. Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de petrol din regiunea Belgorod a Rusiei, iar surse au confirmat pentru Kyiv Post că operațiunea a fost realizată de serviciile secrete ucrainene, HUR.

SHARE

Direcția principală de informații (HUR) a Ministerului Apărării a efectuat un atac asupra unui depozit de petrol rusesc din regiunea Belgorod, soldat cu un incendiu, au declarat pentru Kyiv Post surse din cadrul serviciilor speciale.

Depozit de petrol din Belgorod, Rusia, în flăcări după un atac cu drone ucrainene

"Aceasta este operațiunea HUR. Distrugerea cu succes a unui obiect militar", a declarat sursa, fără a oferi mai multe detalii.

Canalul rusesc Telegram 112 a relatat că explozia a avut loc în dimineața zilei de marți, 5 martie.

"Depozitul de petrol Gubkinsky a fost atacat de o dronă în satul Dolgoe din regiunea Belgorod. Un tanc de petrol a luat foc. Un tren de pompieri este pe drum", se arată în postarea de pe Telegram.

Alte canale Telegram au afirmat că cele două tancuri de petrol erau deja în flăcări.

Citește și: Operațiune de sabotaj a GUR în Rusia. Un pod feroviar folosit pentru a transporta muniții, distrus

Potrivit presei ruse, incidentul a început cu o explozie, urmată de aprinderea instalației de infrastructură.

"Un eveniment de urgență în districtul local Gubkinsky. După explozie, a fost înregistrat un incendiu la o instalație de infrastructură. Nu s-au înregistrat victime", a scris guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, prin intermediul Telegram.

"Serviciile operaționale și de urgență lucrează la fața locului", a adăugat el.

Citește și: VIDEO Explozie puternică în Crimeea după un atac cu drone. Un depozit de petrol, în flăcări

Ucraina a vizat situri rusești cheie din Crimeea și Rusia, lovind rafinării de petrol și o bază aeriană în weekend. Presa rusă susține că Ucraina a lansat duminică un atac cu 38 de drone asupra unor obiective din Feodosia, în Crimeea.

Deși Ministerul rus al Apărării a declarat că toate dronele au fost doborâte cu pagube minore, rapoartele canalului Telegram ASTRA sugerează că au fost provocate pagube semnificative infrastructurii și proprietății, inclusiv un incendiu la un terminal petrolier. Ministerul ucrainean al Apărării a refuzat să comenteze.

Citește și: VIDEO Explozie uriașă urmată de incendiu la un depozit de petrol din Rusia, după un atac cu drone

O altă explozie a unei drone pe autostrada Tavrida a provocat un crater cu diametrul de 5 pe 5 metri și o adâncime de aproximativ 4 metri.

Un alt raport de pe rețelele de socializare afirmă că o dronă necunoscută de șapte metri lungime s-a prăbușit sâmbătă pe teritoriul terminalului petrolier din Sankt Petersburg, în regiunea Leningrad din Rusia.

Citește și: VIDEO Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Moscova. Rușii acuză un atac cu drone ucrainene

Drona uriașă, cu aripa smulsă, a fost găsită în apropierea celui mai mare terminal de transbordare a petrolului din Marea Baltică din Rusia. Aceasta conținea 20 de kilograme de explozibil și a fost descoperită duminică dimineața.

Nu este pentru prima dată când dronele atacă această instalație rusească. Surse din serviciile de informații au declarat pentru Kyiv Post că, în noaptea de 18 ianuarie, Ucraina a atacat cu drone depozitul de petrol din Sankt Petersburg, trecând pe drum pe lângă domeniul Valdai al președintelui rus Vladimir Putin.

Citește și: VIDEO Explozii uriașe la rafinăriile rusești Ilskî și Afipskî din Krasnodar, după un atac cu drone

"În timpul operațiunii, una dintre dronele noastre a survolat Valdai, unde se află proprietățile personale ale familiei Rothenberg, Kovalciuk și unul dintre palatele lui Putin", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de informații ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te