VIDEO Cea mai frumoasă plajă din lume e în Grecia. Cum pot ajunge românii acolo?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 21.05.2024 - 21:18
VIDEO Cea mai frumoasă plajă din lume e în Grecia. Cum pot ajunge românii acolo? Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români însă de curând a fost descoperit faptul că această țară are una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Ce o face atât de specială?

SHARE

Plaja Prassa din Kimolos a fost declarată, neoficial, cea mai curată plajă din lume.

Pentru a descoperi cele mai curate plaje, agenția de turism americană Florida Panhandle a căutat milioane de recenzii ale călătorilor, disponibile publicului, despre plajele din SUA și din întreaga lume.

Cercetarea include o listă de 50 de plaje din 75 de țări care s-au clasat pe primul loc în rândul recenziilor de călători disponibile public.

Concentrându-se pe recenziile în limba engleză, Florida Panhandle a calculat apoi ce plaje din întreaga lume, din fiecare țară și de pe fiecare continent, au avut cel mai mare procent de recenzii care au raportat "ape limpezi".

VIDEO Cea mai frumoasă plajă din lume e în Grecia. Cum pot ajunge românii acolo?

În total, studiul include o analiză a peste 2,4 milioane de recenzii. Un călător mulțumit își rezumă recenzia despre plaja Prassa.

Acolo poți ajunge cu avionul care aterizează pe Aeroportul Thira din Santorini. Bilete de avion sunt în jur de 300 de euro dus în perioada estivală de pe Aeroportul Otopeni.

O altă varianta ar mai fi cu mașina însă distanțele sunt foarte mari de parcurs. Peste 14 ore de condus din București până în portul grecesc Lavrio.

De acolo trebuie luat feriboatul până în Kimolos pentru o distanță de încă 13 ore. Prețul pentru o singură persoană este de 100 de lei.

Plajele grecești au cele mai curate ape din lume

Cu o lungime de 13.676 de kilometri, litoralul grecesc este cel mai lung din bazinul mediteranean, o mare renumită pentru apele sale cristaline și nuanța bogată de albastru.

Nu este de mirare, așadar, că majoritatea plajelor de top din lume cu cele mai limpezi ape se află în Grecia, în frunte cu plaja Prassa de pe insula Kimolos, pentru care, așa cum am menționat, 43,56% dintre recenziile călătorilor disponibile în mod public folosesc expresia "ape limpezi".

Citește și: Românii vor în vacanță în Grecia la sfârșit de septembrie. Cum este vremea în această perioadă

O altă plajă grecească aflată în top 10 este plaja Agios Dimitrios (37,82% din recenziile călătorilor disponibile în mod public) de pe insula Alonissos.

Aceasta este situată în Marea Egee și se află la doar o aruncătură de băț de Skopelos, o insulă devenită celebră în întreaga lume datorită primului film "Mamma Mia".

Citește și: 11 lucruri pe care poți să le faci când ești în vacanță în Grecia dar nu este vreme de plajă

În total, Grecia găzduiește opt dintre primele zece plaje din lume cu cele mai limpezi ape.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te