VIDEO Avionul hipersonic din Top Gun care a spart "ecranele" și a aterizat în realitate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.10.2022 - 10:53

Lockheed Martin Darkstar, avionul cu care a fost expus Top Gun Maverick, personajul vedetei Tom Cruise, a folosit pentru a doborî recordul și a atinge viteza hipersonică, Mach 10, va fi expus pe baza aeriană Edward.

SHARE

Filmul Top Gun: Maverick, cu Tom Cruise în rolul principal, ne-a făcut cunoștință cu un avion hipersonic numit Lockheed Martin Darkstar.

Avionul a atras atenția entuziaștilor, iar acum va fi expus la Baza aeriană Edwards în timpul Aerospace Valley Open House Air Show și STEM Expo (Science, Technology, Engineering, and Math) din 2022.

Vestea a fost confirmată prin intermediul unei postări oficiale de pe contul de socializare al Edwards AFB, postarea spunând următoarele "Da, zvonurile au fost ADEVĂRATE!" Postarea a adăugat: "Lockheed Martin Darkstar ESTE la Edwards și va avea debutul său mondial la 2022 Aerospace Valley Open House, Air Show, & STEM Expo în acest weekend!"

Citește și: Cel mai mare contractor al OMV Petrom, în insolvență. Povestea unui vechi conflict de interese

Image

Lockheed Martin Darkstar este avionul hipersonic prezentat în scena de deschidere a filmului Top Gun: Maverick. Este avionul pe care personajul, interpretat de Tom Cruise, îl ia într-un zbor de testare autorizat pentru a atinge viteza Mach 10 și sfârșește prin a merge până la limită împotriva ordinelor superiorilor săi. Scena a devenit un moment crucial pentru stabilirea intrigii filmului, deoarece, după aceasta, Maverick este desemnat ca profesor în institutul Top Gun...

Citește și: EXCLUSIV 4.000 de copii, abandonați în primele 6 luni ale anului. De 5 ori mai puțini, adoptați

Potrivit colaboratoarei The Aviation Geek Club și expertei în SR-71 Blackbird Linda Sheffield Miller de pe pagina de Facebook Habubrats, Darkstar va fi expus alături de legendarul avion spion SR-71 Blackbird Mach 3 la Aerospace Valley Open House, Air Show și STEM Expo.

Image

Avionul a atras multă atenție și pentru că, potrivit experților, Lockheed Martin Darkstar seamănă foarte mult cu reprezentările succesorului succesorului lui SR-71 Blackbird, avionul hipersonic SR-72. Trebuie remarcat faptul că SR-71 Blackbird este creditat ca fiind cel mai rapid avion militar din lume. Mai mult, regizorii filmului Top Gun, Jerry Bruckheimer și Joseph Kosinski, au afirmat că au lucrat de fapt cu inginerii de la Lockheed Martin Skunk Works pentru a crea designul lui Darkstar.

Potrivit site-ului Lockheed Martin, de fapt, "Când a fost lansat Top Gun: Maverick", echipa Maverick a vrut să depășească limitele și să rămână fidelă nevoii de viteză a lui Maverick, Skunk Works a fost primul lor apel. Cu experiența Skunk Works în dezvoltarea celor mai rapide aeronave cunoscute, combinată cu pasiunea și energia pentru definirea viitorului aerospațial, capacitățile Darkstar ar putea fi mai mult decât o simplă ficțiune. Ele ar putea fi realitate...

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te