VIDEO Avion rusesc de luptă, „luat la țintă” de 3 drone ale SUA de 100.000.000$. Cum s-a terminat?

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.06.2024 - 09:27
VIDEO Avion rusesc de luptă „luat la țintă” de 3 drone ale SUA de 100.000.000$. Cum s-a terminat? - Foto: Profimedia Images

Avion rusesc de luptă „luat la țintă” de 3 drone de ale SUA, în valoare totală de 100.000.000$. Incidentul, petrecut în SIria, s-a terminat după ce pilotul rus a reușit să se eschiveze. Astfeld e drone zboară și deasupra Mării Negre.

SHARE

Trei drone MQ-9 Reaper ale coaliției conduse de SUA aflate pe cerul provinciei Homs (Siria) s-au apropiat periculos de mult de un avion de luptă Su-35 al Forțelor Aerospațiale Ruse. Pilotul rus a luat măsuri în timp util pentru a preveni o coliziune, a declarat generalul-maior Iuri Popov.

VIDEO Avion rusesc de luptă „luat la țintă” de 3 drone ale SUA de 100.000.000$ Cum s-a terminat?

"La 21 iunie, între orele 12:33 și 12:46, deasupra satului Es-Sukhna din provincia Homs, la altitudini cuprinse între 7.000 și 8.000 m, a avut loc o apropiere periculoasă între trei vehicule aeriene modulare de recunoaștere și atac fără pilot MQ-9 Reaper ale coaliției cu un avion Su-35 al Forțelor Aerospațiale Ruse.

Efectuând un zbor programat în spațiul aerian sirian, pilotul rus, dând dovadă de profesionalism, a luat cu promptitudine măsurile necesare pentru a preveni o coliziune", a declarat Popov, potrivit agenției de presă Tass.

El a adăugat că în zona Al-Tanf au fost înregistrate 12 încălcări în cursul zilei de către două perechi de avioane de luptă F-15, o pereche de Typhoon și trei perechi de avioane de atac A-10.

Rusia a lovit o dronă a SUA

Anul trecut, pe 14 martie, Forțele Aeriene ale SUA au anunțat că un avion de luptă rusesc Su-27 s-a ciocnit cu elicea din spate a dronei sale MQ-9 Reaper, obligând SUA să prăbușească drona în Marea Neagră.

Într-un comunicat de presă publicat de Comandamentul SUA din Europa se afirmă că două avioane rusești Su-27 au aruncat combustibil pe drona americană MQ-9 Reaper și s-au înălțat în fața acesteia de mai multe ori înainte ca unul dintre ele să se ciocnească cu elicea acesteia.

Citește și: VIDEO Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta

Ulterior, un oficial american a dezvăluit în luna mai a anului trecut că o rachetă sol-aer rusească a ratat de puțin drona lor Reaper în Siria în noiembrie 2022. Potrivit rapoartelor, racheta a detonat la doar 12 metri de dronă. Avionul fără pilot a fost avariat, dar a reușit să se întoarcă la baza sa și să aterizeze în siguranță.

Newsweek a scris despre incident

O dronă SUA de 30.000.000$, care ar fi survolta România, a fost doborâtă de un avion rus de luptă. Imaginiel au fost publicate recent. Newsweek a scris că drona MQ-9 Reaper a survolat de nenumărate ori România îaninte să ajunge în marea Neagră pentru a culege informații.

Detalii mai jos

Citește și: VIDEO Drona SUA de 32.000.000$, care ar fi plecat din România, doborâtă de un SU-27 în Marea Neagră

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te