VIDEO Atacul armat de la Moscova, revendicat de Stat Islamic. Bilanțul a urcat la peste 60 de morți

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.03.2024 - 07:41
Atacul armat de la Moscova, revendicat de Stat Islamic. Bilanțul a urcat la peste 60 de morți - Foto: Profimedia Images

Atacul armat de vineri seara de la sala de spectacole Crocus City Hall din Moscova a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Bilanțul a urcat la peste 60 de morți și 200 de răniți.

SHARE

Peste 60 de persoane au fost ucise în atacul terorist de la Crocus City Hall, a anunţat Comitetul de Anchete al Federaţiei Ruse, principala instituţie de investigaţii a ţării.

Numărul victimelor ar putea creşte, a avertizat Comitetul, citat de TASS, informează News.ro.

Acesta a menţionat că anchetatorii, criminaliştii şi experţii Comitetului de Investigaţii al Rusiei, împreună cu unităţile operaţionale ale Ministerului Afacerilor Interne şi FSB continuă acţiunile de investigare la faţa locului.

"Trupurile celor decedaţi sunt în curs de examinare. De la locul crimei sunt prelevate probe fizice, inclusiv arme şi muniţii, se fac toate expertizele necesare, inclusiv cele genetice, balistice, dactiloscopice", a mai anunţat instituţia.

În plus, anchetatorii ridică şi examinează înregistrările camerelor de supraveghere video.

Citește și: VIDEO Cine sunt teroriștii de la Crocus City Hall? Se plimbau prin Moscova cu mitralierele la vedere

Atacul armat de la Moscova, revendicat de Stat Islamic

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat pe canalul său de Telegram responsabilitatea pentru atacurile de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova.

"Luptătorii Statului Islamic au atacat o mare adunare de creştini în oraşul Krasnogorsk, la periferia Moscovei, ucigând şi rănind sute de persoane şi provocând distrugeri pe scară largă înainte de a se retrage în siguranţă în bazele lor", susţine ISIS.

O imagine neclară a fost publicată de unele media ruseşti cu doi dintre presupuşii atacatori într-o maşină albă.

Citește și: Moscova „justifică” de ce a furat tezaurul României: Datoria României la Rusia e 20–25 ori mai mare

Reacţii internaționale, la atacul terorist din Rusia revendicat de SI

Ucraina, care face faţă de peste doi ani unei ofensive militare ruse, "nu are absolut nimic de-a face" cu atacul, a declarat consilierul preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

Serviciile ucrainene de informaţii au declarat: "Atentatul terorist de la Moscova este o provocare planificată şi deliberată a serviciilor speciale ruse, la ordinul lui (Vladimir) Putin. Obiectivul său este să justifice lovituri şi mai dure împotriva Ucrainei şi mobilizarea totală în Rusia".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, "condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist" de la Moscova, a indicat adjunctul purtătorului său de cuvânt, Farhan Haq, într-un comunicat.

Într-o declaraţie a Consiliului de Securitate, membrii săi "au condamnat în cei mai fermi termeni posibil atacul terorist odios şi laş de la o sală de concert din Krasnogorsk".

Casa Albă a spus că este "alături de victimele teribilului atac", informează Agerpres.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, "condamnă ferm atacul terorist revendicat de Stat Islamic", potrivit Palatului Elysée. "Franţa îşi exprimă solidaritatea cu victimele, cu cei apropiaţi şi cu întregul popor rus", continuă preşedinţia franceză.

"Oroarea masacrului unor civili nevinovaţi la Moscova este inacceptabilă", a declarat premierul italian, Giorgia Meloni.

"Suntem şocaţi", a declarat Ministerul spaniol de Externe pe reţeaua socială X. "Spania condamnă toate formele de violenţă", a adăugat diplomaţia de la Madrid.

"UE este şocată şi consternată", a declarat purtătorul de cuvânt Peter Stano. "UE condamnă toate atacurile împotriva civililor", a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te