VIDEO Atac de amploare cu drone ucrainene asupra Moscovei. Sună alarmele aeriene în Capitala Rusiei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.08.2024 - 09:38
Atac de amploare cu drone ucrainene asupra Moscovei. Sună alarmele aeriene în Capitala Rusiei - Foto: X - Captura foto
Atac de amploare cu drone ucrainene asupra Moscovei. Sună alarmele aeriene în Capitala Rusiei - Foto: X - Captura foto

Atac de amploare cu drone ucrainene asupra Moscovei. Ucraina a lansat miercuri unul dintre cele mai mari atacuri cu drone asupra Moscovei, a declarat primarul orașului, unitățile ruse de apărare aeriană distrugând 11 drone care zburau spre capitală.

SHARE

Unele dintre drone au fost distruse deasupra orașului Podolsk, a declarat primarul Serghei Sobyanin. Orașul din regiunea Moscovei se află la aproximativ 38 km sud de Kremlin.

Atac de amploare cu drone ucrainene asupra Moscovei. Sună alarmele aeriene în Capitala Rusiei

„Aceasta este una dintre cele mai mari încercări de a ataca Moscova folosind drone”, a declarat Sobyanin pe aplicația Telegram la ora 4:43 a.m.

Atacul are loc în timp ce Rusia - în timp ce avansează în estul Ucrainei - se străduiește să împingă forțele ucrainene afară din regiunea Kursk, la două săptămâni după ce acestea au spart granița de vest a Rusiei în cea mai mare invazie a Rusiei de la al Doilea Război Mondial.

Sobyanin a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, nu au fost raportate răniți sau pagube în urma atacurilor.

Ucraina a lansat adesea una sau două drone care au vizat Moscova în ultimele luni, fără a provoca pagube substanțiale.

Citește și: SUA se pregătesc pentru un atac nuclear coordonat al Rusiei, Chinei și Coreei de Nord

Cu toate acestea, atacul de miercuri pare mai mare decât cel din mai 2023, când cel puțin opt drone au fost distruse deasupra capitalei într-un atac despre care președintele Vladimir Putin a spus că a fost o încercare a Kievului de a speria și provoca Rusia.

Oficialii ruși dezvăluie rareori dimensiunea totală a atacurilor, raportând doar dronele distruse de unitățile lor de apărare aeriană.

Citește și: Cum intră în luptă contingentele NATO în caz de război cu Rusia. Dinspre România intră primul grup

De asemenea, atât Ucraina, cât și Rusia dezvăluie rareori întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile lor, cu excepția cazului în care infrastructura rezidențială sau civilă este avariată sau mor civili.

Atacul de miercuri asupra Moscovei a făcut parte dintr-un atac mai amplu al dronelor ucrainene asupra Rusiei, ministerul rus al apărării declarând că unitățile sale de apărare aeriană au distrus, de asemenea, 23 de drone deasupra regiunii de frontieră Briansk.

Șase drone au fost distruse deasupra Belgorodului, o altă regiune rusă de la granița cu Ucraina, trei deasupra regiunii Kaluga, care se învecinează la nord-est cu regiunea Moscova, și două deasupra regiunii Kursk, aflată în dificultate, a declarat ministerul.

Nu au fost raportate victime sau pagube în urma atacului asupra regiunii de frontieră Briansk din sud-vestul Rusiei, a scris pe Telegram Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii.

Agenția de presă de stat RIA din Rusia a raportat, de asemenea, că două drone au fost distruse deasupra regiunii Tula, care se învecinează la nord cu regiunea Moscova.

Separat, Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov din sud-vestul Rusiei, a declarat că forțele de apărare aeriană au distrus o rachetă lansată de Ucraina deasupra regiunii, fără a se raporta răniți.

Ministerul rus al Apărării nu a menționat nici Tula, nici Rostov în declarația sa care enumeră armele aeriene distruse.

În ultimele luni, Kievul și-a intensificat atacurile aeriene asupra teritoriului rus, afirmând că scopul său este de a distruge infrastructura esențială pentru eforturile de război ale Moscovei. De asemenea, Kievul afirmă că atacurile sale sunt un răspuns la atacurile continue ale Rusiei asupra teritoriului ucrainean.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te