VIDEO Atac armat într-o bancă din Louisville. Un fost angajat a deschis focul la întâmplare

DE Elena Andrei | Actualizat: 10.04.2023 - 22:38
Atac armat într-o bancă din Louisville, Kentucky-Foto: LA Times

Atac armat într-o bancă din Louisville. Un fost angajat a deschis focul la întâmplare. Patru persoane au fost ucise și alte opt rănite.

SHARE

UPDATE

Bărbatul înarmat care a ucis luni patru persoane și a rănit alte nouă la o bancă din Louisville, Kentucky, înainte de a fi împușcat de poliție, a fost identificat.

La conferința de presă de luni după-amiază, oficialii din Kentucky au confirmat că Connor Sturgeon, în vârstă de 23 de ani, este atacatorul. 

„Acesta a fost un act malefic de violență țintită”, a declarat primarul Louisville, Craig Greenberg, care o cunoștea pe una dintre victime, la o conferință de presă.

El a declarat că el însuși este supraviețuitorul unui astfel de incident la locul său de muncă și că un alt eveniment armat a avut loc în apropierea băncii în același timp, fără a da alte detalii.

Un profil LinkedIn care pare să aparțină lui Sturgeon arată că acesta a lucrat la bancă ca „Syndications Associate and Portfolio Banker” timp de aproape doi ani.

Un fost angajat a deschis focul la întâmplare

Atac armat într-o bancă din Louisville. Un fost angajat a deschis focul la întâmplare, ucigând patru persoane, inclusiv doi prieteni ai guvernatorului, și a rănit alte opt.

Un bărbat înarmat, care se pare că era un fost angajat, a deschis focul într-o bancă din Louisville, Kentucky, luni, a anunțat poliția.

Poliția a sosit în câteva minute și a urmat un schimb de focuri cu atacatorul, care a fost ucis. 

Atac armat într-o bancă din Louisville

Șeful adjunct al LMPD, Paul Humphrey, a declarat că încă nu se știe dacă bărbatul înarmat și-a luat viața sau a fost ucis de ofițeri în schimbul de focuri.

„Credem că acesta a fost un singur trăgător, care avea o legătură cu banca. Încercăm să stabilim care a fost acea conexiune, dar se pare că a fost angajat al băncii”, a spus Humphrey.

Doi ofițeri de poliție s-au numărat printre cei răniți, inclusiv unul care se afla în stare critică la Spitalul Universității din Louisville.

Poliția nu a dezvăluit identitățile victimelor, dar guvernatorul Andy Beshear a dezvăluit la o conferință de presă că doi prieteni ai săi au fost uciși și altul rănit. 

„Este îngrozitor. Am un prieten foarte apropiat care nu a supraviețuit astăzi. Și am un alt prieten apropiat care nici el nu a supraviețuit”, a spus Beshear în lacrimi la o conferință de presă, potrivit New York Post.

„Și un altul care este la spital și care sper că va reuși.”

Citește și: România și Polonia devin „artileria grea” a NATO în Europa de Est. Vor opera 400 de tancuri Abrams

Martorii au declarat că au văzut un bărbat cu o „pușcă lungă de asalt” trăgând mai multe focuri într-o sală de conferințe de la primul etaj al clădirii băncii.

„A început să tragă”, a spus martorul Troy Haste, care lucrează la bancă. „Nu i-am văzut fața. Eram în sala de conferințe. Oricine a fost lângă mine a fost împușcat, eram plin de sângele lor.”

Citește și: Rusia pregătește avioane Su-24 și rachete Iskander-M împotriva scutului antirachetă din România

Un alt martor a spus că a fugit pentru a-și salva viața de îndată ce trăgătorul a deschis focul. 

Este al 15-lea incident de acest fel din SUA anul acesta și s-a petrecut  la doar două săptămâni după ce un fost elev a ucis trei copii și trei adulți la o școală primară creștină din Nashville, Tennessee. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te