Rusia pregătește avioane Su-24 și rachete Iskander-M împotriva scutului antirachetă din România

DE Adina Mutăr | Actualizat: 01.04.2023 - 11:32
Sistem de rachete Iskander-M-Foto: Profimedia Images

Rusia pregătește avioane Su-24, Su-35 și rachete Iskander-M împotriva scutul antirachetă al Europei. Două butoane vor permite utilizarea armelor nucleare tactice desfășurate împotriva „țintelor specifice din România, Polonia și țările baltice”.

SHARE

Rusia pregătește avioane Su-24, Su-35 și rachete Iskander-M în cazul unui conflict militar cu NATO.

În urma suspendării participării Rusiei la New START, țara continuă să își modernizeze forțele nucleare.

Ca parte a unei inspecții în Siberia, echipajele sistemului de rachete balistice intercontinentale Yars au fost trimise în patrule de luptă sub comanda generalului  Serghei Karakaiev. 

Rusia pregătește avioane Su-24 și rachete Iskander-M împotriva scutului antirachetă din România

Săptămâna viitoare, începând de luni, Forțele Aerospațiale Ruse vor începe pregătirea piloților din Belarus pentru aeronave capabile să poarte arme nucleare tactice rusești.

Conducerea Forțelor Strategice de Rachete iau măsuri militare-tehnice pentru a reduce potențialul viitorului sistem de apărare antirachetă al SUA în Europa.

Generalul Karakaiev a menționat, de asemenea, că Forțele Armate Ruse „continuă să lucreze pentru a reduce vizibilitatea rachetelor și focoaselor și pentru a modifica traiectoria și capacitățile balistice” ale rachetelor intercontinentale.

Rachetele balistice intercontinentale plasate în centrul Rusiei și în Siberia vor putea lovi orice țintă strategică cheie NATO în Europa, în România, Polonia și țările baltice, precum și instalațiile americane de apărare antirachetă din Europa, scrie Nezavisimaia Gazeta, citându-l pe expertul militar gen.(r) Iuri Netkaciov.

Două butoane vor permite utilizarea armelor nucleare tactice, la Moscova și la Minsk

„Din punct de vedere militar, în cazul unui conflict militar cu NATO, armele nucleare tactice rusești desfășurate în Belarus vor ajuta cu ajutorul armelor operaționale-tactice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse - avioane de luptă cum ar fi Su-24, Su-35 și rachete (“Iskander-M”) pentru a distruge obiectivele strategice importante ale alianței din România, Polonia, țările baltice, care vizează Moscova, inclusiv sistemele americane de apărare antirachetă din Europa. ”, a declarat general-locotenent în retragere Iuri Netkaciov.

Citește și: Putin pregătește Rusia pentru un război nuclear. Franța, Polonia, Marea Britanie, declarate „ținte”

În opinia sa, „rachetele balistice intercontinentale ale Forțelor Strategice de Rachete desfășurate în centrul Rusiei și dincolo de Urali, în Siberia, vor putea atinge toate obiectivele strategice importante ale NATO în Europa, ca o garanție”.

Citește și: Rusia amplasează arme nucleare tactice în Belarus până în iulie. Putin spune că Lukaşenko i-a propus

De aceea, consideră Netkaciov, în Forțele Armate ale Federației Ruse se acordă o atenție serioasă organizării și conducerii manevrelor forțelor nucleare strategice (SNF), care vizează distrugerea sistemelor americane de apărare antirachetă din Europa. 

Două butoane vor permite utilizarea armelor nucleare tactice desfășurate împotriva „țintelor specifice din România, Polonia și țările baltice”, la Moscova și la Minsk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te