VIDEO Armata SUA, exerciții militare multinaționale continue în Pacific. China nu mai are loc

DE Adina Mutăr | Actualizat: 08.11.2023 - 18:13
Armata SUA, exerciții militare multinaționale continue în Pacific - Foto: Facebook/JPMRC

Armata SUA, exerciții militare multinaționale continue în Pacific. China nu mai are loc. Comandantul Armatei SUA Pacific a declarat că o bună strategie de a contracara puterea armată în ascensiune a Chinei este să organizeze continuu exerciții militare multinaționale.

SHARE

Armata SUA, exerciții militare multinaționale continue în Pacific. China nu mai are loc. Actualul exercițiu are loc pe Oahu, zona de antrenament Pohakuloa din Insula Mare din Hawaii și pe Palau din Micronezia.

„Ceea ce văd în regiune este comportamentul iresponsabil și insidios al chinezilor”, a declarat generalul Charles Flynn în timpul exercițiului masiv de 10 zile Joint Pacific Multinational Readiness Center (JPMRC) care se încheie vineri.

Armata SUA, exerciții militare multinaționale continue în Pacific. China nu mai are loc

„Aceasta este vestea proastă”, a spus el. „Vestea bună este că văd și o creștere a exercițiilor multilaterale și multinaționale de zece ori”.

Antrenamentul se concentrează pe Brigadă de infanterie a Diviziei a 25-a de infanterie din Hawaii.

Printre cei 5.100 soldați participanți la exercițiu, sunt și aviatori, marinari și pușcași marini.

<

Flynn a precizat că exercițiile bilaterale în zonă, cândva discrete, acum au o amploare uriașă.

Talisman Saber a fost cândva un exercițiu militar al SUA și Australiei, iar acum implică 15 națiuni și 30.000 de soldați.

Garuda Shield din Indonezia a fost un antrenament bilateral, dar la începutul acestei toamne a avut 6.000 de participanți din 14 națiuni, a spus Flynn.

Citește și: VIDEO Submarin SUA cu sute de rachete Tomahawk, trimis în Orientul Mijlociu. Ce țară „țintește” ?

Exercițiile Yama Sakura din Japonia includ acum soldați din patru națiuni, a adăugat el.

„Ceea ce facem aici este să integrăm și să relaționăm forțele comune și multinaționale într-un mod în care interoperabilitatea noastră, pregătirea noastră, încrederea noastră sunt sporite”, a spus Flynn despre exercițiul din Hawaii, care include trupe din Thailanda, Indonezia, Noua Zeelandă și Regatul Unit.

Citește și: Un nou război începe pentru gazele din Mediterana. Rusia trimite trupe în estul Libiei

Participarea și interesul crescând pentru formarea multinațională comună „permite partenerilor și aliaților din regiune să-și apere integritatea teritorială, să-și protejeze suveranitatea națională, să-și protejeze oamenii și să-și protejeze resursele”.

„China a creat un arsenal care este conceput în primul rând pentru a învinge puterea aeriană și navală prin strategii anti-acces”, a spus Flynn.

Nu este conceput „să găsească, să puncteze și să elimine” tipul de forțe terestre mobile pe care Armata SUA Pacific le-ar desfășura într-un mediu arhipelagic în timpul unui conflict, a spus el.

„Asta are un efect de descurajare enorm.”

Secretarul Apărării SUA, în Coreea de Sud

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin III pornește în acest weekend în cea de-a noua călătorie la teatrul Indo-Pacific, cu vizite în India, Coreea de Sud și Indonezia.

Vizita lui Austin urmează anunțului de săptămâna trecută că primul satelit de recunoaștere al Coreei de Sud va fi lansat în spațiu la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9 de la Vandenberg Space Force Base, California, la 30 noiembrie.

Austin va participa la cea de-a 55-a reuniune consultativă de securitate (SCM) SUA-ROK și la reuniunea miniștrilor apărării a Comandamentului Națiunilor Unite din Coreea de Sud, a comunicat Pentagonul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te