VIDEO Alertă maximă. Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.04.2024 - 10:58
Alertă maximă. Război iminent între Iran și Israel - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele Germania a interzis zborurile către Teheran. SUA și aliații săi prevăd că o potențială lovitură iraniană cu rachete sau drone împotriva Israelului este iminentă. Iar Israelul va răspunde.

SHARE

Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele. Germania a interzis zborurile către Teheran. 

Bazându-se pe informațiile israeliene și americane, probabilitatea ca rachete de mare precizie să vizeze locații militare și guvernamentale israeliene este foarte mare, potrivit Jerusalem Post.

Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele

Țările din regiune și Statele Unite se aflau în alertă maximă și se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului ca răspuns la un bombardamentul asupra Consulatului iranian din Damasc, Siria, atribuit Israelului.

Compania germană Lufthansa a declarat miercuri, după o evaluare atentă, că a decis să suspende zborurile către și dinspre Teheran „din cauza situației actuale din Orientul Mijlociu”. 

Atacul Iranului va fi întâmpinat cu „lovituri pe pământ iranian”, a avertizat Israelul, potrivit ynetnews.com.

Ministrul de Externe, Israel Katz, a anunțat că un atac al Teheranului de pe pământ iranian „va necesita un răspuns direct” .

Ministrul de Externe, Israel Katz, a avertizat miercuri că Israelul va lovi în interiorul Iranului pentru fiecare atac ce provine de pe teritoriul iranian.

Ministrul Apărării, Ioav Gallant, a efectuat o evaluare operațională la sediul IDF din Tel Aviv la începutul acestei săptămâni.

Citește și: VIDEO Franța reactivează unități de aviație de elită. S-au remarcat în misiuni de război

În urma întâlnirii, Gallant a spus că instituția apărării a finalizat pregătirile pentru a răspunde oricărui scenariu care s-ar putea dezvolta cu Iranul.

Inclusiv se ia în calcul lovituri asupra centrelor nucleare ale Iranului, pentru care Israelul s-a pregătit prin mai multe exerciții nucleare.

Miercuri, liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a jurat să se răzbune pentru atacul asupra clădirii Consulatului din Damasc, care a ucis lideri ai Gărzii Revolției IRGC.

Citește și: 2 avioane Eurofighter britanice, un ATR turcesc, un Boeing cu torpile pe cerul României. Ce spionau?

„Israelul a atacat Consulatul iranian din Damasc. Consulatele fac parte din țările cărora le sunt afiliate și, astfel, atacul a fost lansat împotriva acelei țări. Israelul va plăti pentru greșeala făcută”, a spus acesta într-un discurs la sărbătoarea Eid al Fitr, de încheiere a Ramadanului.

În plus față de amenințarea iraniană, Israelul se așteaptă la atacuri și din partea milițiilor susținute de Teheran, mai ales după ce armata a lansat un atac aerian care i-a ucis pe cei trei fii ai liderului politic de rang înalt al grupului terorist palestinian Hamas, Ismail Haniyeh.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te