VIDEO 35 de persoane ucise în urma unor bombardamente rusești asupra unei clădiri civile din Dnipro

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.01.2023 - 10:56
35 de persoane ucise în urma unor bombardamente rusești asupra unei clădiri civile din Dnipro - FOTO: Twitter/lesiavasylenko

Bilanțul morților în urma unui atac cu rachete rusești asupra unui bloc de apartamente din Dnipro a crescut la 35 de persoane, au declarat luni oficialii ucraineni, după ce rachete și explozii au fost auzite în întreaga țară.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, a declarat că 39 de persoane, inclusiv 14 copii, au fost salvate până în prezent și că până la 35 de persoane ar putea fi încă sub dărâmături.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase anterior că „zeci” de persoane, inclusiv o fetiță de 3 ani, au fost salvate din clădire, chiar dacă majoritatea etajelor au fost „distruse” în urma loviturii.

Potrivit președintelui, 72 de apartamente au fost distruse și peste 230 de apartamente au fost avariate în loviturile de sâmbătă.

Imagine

Citește și: „Răzbunătorii”, piloții mercenari care ar putea lupta pentru Ucraina pe avioane F-16

Sâmbătă după-amiază devreme, în timp ce familiile se relaxau acasă în orașul din centrul Ucrainei, o rachetă de croazieră rusă a lovit o clădire de apartamente cu nouă etaje care dădea spre un parc de lângă râu, ucigând cel puțin 35 de persoane.

Nucleul acelei clădiri a dispărut acum, transformat într-un munte de beton amestecat. Apartamentele au fost tăiate în două atunci când racheta - cu un focos de aproape o tonă metrică - a pătruns până la subsol.

Citește și: VIDEO Ucrainenii distrug o întreagă unitate rusă Wagner cu o singură lovitură HIMARS în Soledar

Imagine

Svitlana Lishchynska, care locuiește într-o clădire învecinată, a declarat că impactul a zguduit totul din pereții casei sale.

"În același moment, fiica mea, care ieșise la plimbare cu prietena ei, m-a sunat și mi-a spus despre exploziile puternice. Am alergat la ea. Cu cât mă apropiam mai mult, cu atât mai mult părea un iad", a spus ea.

"Când am ajuns acolo, am încremenit - cele două intrări pur și simplu nu mai existau. Se transformaseră într-o grămadă de beton și o gaură imensă. Era o imagine a apocalipsei. Toată lumea era într-un fel de stupoare, pentru că era imposibil de crezut că ni se întâmpla asta".

Imagine

La aproximativ 36 de ore de la lovitură, fumul încă plutea în aerul înghețat, în timp ce căldura era eliberată de impactul acesteia. Echipele de salvare se cățărau peste dărâmături, speranțele lor de a mai găsi pe cineva în viață scăzând de la o oră la alta.

Potrivit oficialilor ucraineni, până la 35 de persoane sunt încă de negăsit. Ultima persoană care a fost salvată a fost auzită strigând la puțin timp după miezul nopții de sâmbătă. A fost nevoie de nouă ore pentru a ajunge la ea, timp în care avea hipotermie severă, potrivit CNN.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te