VIDEO 24 de militari ruși care învățau „tainele” dronelor, spulberați întru-un atac al HIMARS

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.01.2024 - 15:43
24 de militari ruși care învățau „tainele” dronelor , spulberați întru-un atac al HIMARS - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

24 de militari ruși care învățau „tainele” dronelor , spulberați întru-un atac al HIMARS. Într-o lovitură devastatoare, forțele ucrainene au reușit să elimine 24 de operatori de drone ruși în cadrul unei singure acțiuni HIMARS în Donețk.

SHARE

Informația, încă neconfirmată oficial de către Rusia, a fost răspândită rapid pe canalele media asociate armatei ruse, ajungând ulterior pe rețelele de socializare ucrainene. Sursele ruse indică faptul că comandantul rus ar fi comis o eroare crucială, convocând ședința de antrenament fără a asigura secretul comunicațiilor.

24 de militari ruși care învățau „tainele” dronelor , spulberați întru-un atac al HIMARS

Atacul nimicitor al HIMARS a avut loc pe 24 ianuarie, pe teritoriul unității militare nr. 78528, situată în apropierea satului Pokrovka, unde se desfășurau cursuri de pregătire a soldaților ruși pentru utilizarea dronelor kamikaze.

"A fost un fel de examen. Au fost transportați cu două autobuze. După "examen", militarii s-au adunat lângă UAZ-urile și microbuzele parcate", a relatat canalul rusesc de telegrame Vchk-OGPU.

La ora 14:40, un obuz al sistemului de rachete HIMARS a lovit acest grup de militari și vehicule.

"În timpul loviturii, 22 de militari au fost uciși pe loc. Aceștia au fost descoperiți imediat. Iar cadavrele altor doi au fost găsite mai târziu. Trei militari ruși au fost spitalizați cu răni provocate de explozia minei. În plus, două UAZ Patriot, un UAZ 452 (Bukhanka) și un Ford Transit au fost distruse în timpul loviturii. Aparent, acestea erau folosite pentru a transporta participanții la programul de antrenament UAV", a declarat presa rusă, citând detalii.

Atacul nimicitor al HIMARS, confirmat de ruși

Zgomotele unor explozii în Ilovaisk, care se află departe de linia frontului, au fost raportate de blogurile locale miercuri, 24 ianuarie. Bloggerul rus Vladimir Romanov a scris chiar că o lovitură de rachetă asupra terenului de antrenament i-a ucis pe operatorii dronelor Doomsday Project din așa-numitul batalion Pavel Sudoplatov. În același timp, comandantul ar fi trimis în prealabil un mesaj operatorilor cu privire la ora și locul de antrenament.

În mod remarcabil, corespondentul militar rus a adăugat: "Nimeni nu a fost lovit în afară de operatorii de drone, deși pe terenul de antrenament se aflau peste 150 de persoane.

Rușii au dat vina pe Ucraina, spunând că bombardamentul a fost efectuat de la MLRS HIMARS. În același timp, potrivit presei ruse, se presupune că există morți și răniți în rândul militarilor ruși în urma bombardamentelor. Potrivit publicației rusești Vazhnye Istorii (Povestiri importante), numărul acestora este de 24.

Informația despre lovitură și, mai exact, despre operatorii de drone, a fost confirmată indirect de analistul politic pro-Kremlin Alexei Chadayev, care, potrivit Radio Liberty, supervizează programele privind utilizarea dronelor de către armata rusă, potrivit presei independente din belarus. 

"Pe poligonul Sudoplatov. Să nu subestimăm inamicul și să dăm vina pentru tot pe organizatori. Din păcate, inamicul este așa: fiecare operator - o țintă valoroasă, iar mulți operatori și instructori într-un singur loc - o țintă foarte importantă", scrie Chadayev.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te