Uzina aruncată în aer lângă Moscova, implicată în dezvoltarea unui bombardier de ultimă generație

DE Adina Mutăr | Actualizat: 10.08.2023 - 17:07
Uzina aruncată în aer lângă Moscova,implicată în dezvoltarea unui bombardier de ultimă generație (imagine cu rol ilustrativ)-Foto:nationalinterest.org
Uzina aruncată în aer lângă Moscova,implicată în dezvoltarea unui bombardier de ultimă generație (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Uzina aruncată în aer lângă Moscova, implicată în dezvoltarea unui bombardier de ultimă generație. Uzina optic-mecanică Zagorsk din regiunea Moscova, unde a avut loc o explozie la 9 august, a participat la dezvoltarea unui bombardier stealth

SHARE

Uzina aruncată în aer lângă Moscova, implicată în dezvoltarea unui bombardier de ultimă generație și furniza optică forțelor de securitate ruse.

„După cum demonstrează site-ul de achiziții publice, compania nu numai că a continuat să furnizeze optică forțelor de securitate ruse, dar din 2019 a fost implicată în dezvoltarea bombardier strategic, transportor de rachete, de ultimă generație, Poslannik (Messenger)”, informează Agențvo, citat de pravda.com.ua.

Uzina aruncată în aer lângă Moscova,implicată în dezvoltarea unui bombardier de ultimă generație

Contractele de stat ale fabricii au încetat să fie publicate aproape imediat după începerea invaziei pe scară largă în Ucraina, în martie 2022, dar contractele încheiate anterior sunt încă disponibile. Printre acestea se numără „implementarea unei părți integrante a lucrării de dezvoltare pe „Poslannik-1OEP/L”.

Termenul contractului este 2027, iar costul lucrărilor se ridică la 69 milioane de ruble.

Se raportează că partea care comandă este Institutul de Cercetare Științifică Ekran cu sediul în Samara, care este angajat, în special, în dezvoltarea de echipamente pentru aviația militară.

Principalul executant al proiectului este Compania Tupolev, în timp ce contractorul guvernamental este Ministerul Apărării al Rusiei.

Contractul prevede că unitățile militare ale Ministerului Apărării al Federației Ruse nr. 1205 (Serghiev Posad) și nr. 684 (Samara), care sunt responsabile pentru controlul calității și acceptarea produselor pentru departament, trebuie să monitorizeze activitatea.

Poslannik este un bombardier cu rază lungă de acțiune, a cărui dezvoltare a fost condusă de Tupolev din 2009, la ordinul Ministerului Apărării al Rusiei.

Aeronava este proiectată conform schemei „aripi zburătoare”, iar tehnologiile și materialele ce-i reduc vizibilitatea (tehnologia stealth) sunt utilizate pe scară largă în design.

Se raportează că bombardierul va putea transporta rachete de croazieră strategice existente și viitoare, bombe de precizie, arme hipersonice și va fi echipat cu cele mai noi mijloace de comunicare și război electronic.

Mass-media de stat rusă a susținut că va putea depăși liniile avansate ale apărării aeriene NATO neobservate.

În 2019, Alexei Krivoruciko, ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, a declarat că Poslannik va intra în serviciu până în 2027 și va putea înlocui întreaga linie de avioane militare cu rază lungă de acțiune (Tu-22, Tu-95 și Tu). -160) datorită unui arsenal mare de arme de înaltă precizie, în special rachete hipersonice.

Presa scrie că, în baza altor două contracte de stat existente, Uzina Zagorsk furnizează Gardei Națională a Rusiei echipamente optice.

Peste 70 de persoane au avut nevoie de tratament, una a murit

La 9 august, a avut loc o explozie la sediul Uzinei optico-mecanice Zagorsk din suburbiile Serghiev Posad.

Un val puternic al explozie a doborât ferestrele clădirilor din apropiere.

Autoritățile locale au spus că locul detonării era un depozit pirotehnic într-o cameră închiriată de firma Piro-Ross.

Serghei Ciankaev, directorul companiei, a negat această informație, spunând că explozia nu a avut loc într-un depozit pirotehnic, ci într-un depozit învecinat unde erau țevi metalice și nu existau materiale combustibile.

Potrivit Anadolu, 14 persoane sub tratament după explozia de la uzină, un pacient a murit, 71 de victime au beneficiat de tratament medical în ultimele 24 de ore, după cum a anunțat Ministerul Sănătății.

Citește și: Războiul, pe cale să se extindă în Marea Neagră. Erdogan, după discuțiile cu Putin: „Un dezastru”

Peste o duzină de persoane sunt sub tratament după ce o explozie puternică a zguduit o fabrică optică din afara capitalei Moscova, potrivit rapoartelor presei locale de joi.

„În urma incidentului de la Serghiev Posad, 14 persoane sunt tratate în prezent la spital, trei dintre ele sunt în stare gravă la terapie intensivă, restul sunt cu severitate moderată”, a declarat Ministerul rus al Sănătății din Regiunea Moscova pe Telegram.

Citește și: Nouă tancuri Abrams ale SUA au distrus 47 de tancuri rusești și 34 vehicule blindate în 30 minute

160 de salvatori și agenții de aplicare a legii lucrează la fața locului în orașul Serghiev Posad, la 74 de kilometri nord-est de Moscova.

Un total de 38 de blocuri de apartamente au fost afectate de explozie. Conducerea uzinei a anunțat evacuarea tuturor clădirilor și atelierelor.

Cauzele exacte ale exploziei rămân de stabilit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te