Unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Putin, pe moarte. Are necroză pancreatică

DE Catinca Doboș | Actualizat: 22.04.2024 - 17:09
Unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Putin, pe moarte. Are necroză pancreatică. Foto: profimediaimages.ro

Unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Putin este pe moarte. Acesta are necroză pancreatică, o boală foarte dificilă.

SHARE

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, este grav bolnav. El suferă de necroză pancreatică, ceea ce nu lasă nicio speranță de însănătoșire, relatează ziarul rus „Novaya Gazeta. Europa".

„De un an de zile, starea de sănătate a șefului Ceceniei a ridicat multe întrebări. Faptul că Kadîrov este bolnav este negat în mod oficial, în primul rând, de el și de anturajul său. Dar există lucruri care nu pot fi ascunse, și anume schimbările izbitoare în aspectul, comportamentul și programul de lucru al liderului cecen. Kadîrov este bolnav, iar Kremlinul se confruntă cu o problemă serioasă - cum să pregătească cea mai dificilă regiune a Rusiei pentru schimbarea de putere care ar putea avea loc în viitorul apropiat în cel mai nedureros mod posibil", relatează ziarul rus „Novaya Gazeta. Europa".

Kadîrov a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în 2019

Potrivit ziarului, Kadyrov a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019. La vremea respectivă, șeful Ceceniei nu a făcut prea mult caz de faptul că a fost nevoit să își ia un concediu din cauza unei "invalidități temporare". El a susținut că se simțea ușor rău, cu febră și gripă, pentru care, nu se știe din ce motiv, "i s-au administrat perfuzii timp de doar două zile (citat din Kadyrov - n.r.)".

Citește și: Există piaţa neagră a prizonierilor de război. Care este rolul Rusiei şi Ceceniei

Novaya Gazeta subliniază că, chiar și atunci, tratamentul unei banale răceli cu picături a provocat nedumerire în rândul multora, care s-a transformat în „suspiciune persistentă" în toamna anului 2019.

Kadîrov ar fi fost otrăvit

În octombrie, Kadîrov a dispărut din ochii publicului, iar canalele anonime de pe Telegram au relatat că starea de sănătate precară a liderului cecen s-ar fi datorat otrăvirii sale.

Versiunea otrăvirii a fost negată prompt pe contul său de Instagram de către Akhmed Dudayev, un consilier al șefului Ceceniei. Acesta a scris că "Kadîrov este o persoană obișnuită care se poate îmbolnăvi, poate avea vânătăi, poate lua gripă etc.".

Citește și: Soarta celor mai vocali critici ai lui Putin: Otrăviri, accidente de avion și căderi de la ferestre

Dar în ianuarie 2020, Kadîrov a fost din nou nevoit să își ia concediu din cauza unei "invalidități temporare". Încă o dată, potrivit versiunii oficiale, Kadîrov a avut "probleme minore de sănătate", care, totuși, au fost din nou tratate cu un "curs de perfuzii" la Moscova.

Boala lui Kadîrov este extrem de gravă

Ziarul scrie că, în 2019, puțini oameni au acordat atenție faptului că Kadîrov a slăbit foarte mult. "Novaya Gazeta notează că tocmai pierderea bruscă în greutate este primul simptom al necrozei pancreatice în curs de dezvoltare activă.

Această boală este extrem de gravă: este dureroasă, dificil de tratat și are o rată ridicată a mortalității. Se relatează că din 2019 Kadyrov a început să se supună unor proceduri regulate, inclusiv chirurgicale, la Spitalul Clinic Central al Administrației Prezidențiale Ruse, cel puțin de două ori pe an.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

strauleanu doru duro 23 aprilie 2024 10:56
#1

de la votca ruseasca

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te