Ungaria pare că se cuminţeşte de tot. Care este ultima mişcare făcută de Budapesta

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.02.2024 - 08:41
Ungaria pare că se cuminţeşte de tot. Care este ultima mişcare făcută de Budapesta Foto: Profimedia Images
Ungaria pare că se cuminţeşte de tot. Care este ultima mişcare făcută de Budapesta Foto: Profimedia Images

Ungaria pare că se cuminţeşte de tot. Care este ultima mişcare făcută de Budapesta. Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat după o reuniune a miniştrilor de externe din UE că Budapesta nu va bloca cel de-al treisprezecelea pachet de sancţiuni.

SHARE

Ungaria pare că se cuminţeşte de tot. Care este ultima mişcare făcută de Budapesta. Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat după o reuniune a miniştrilor de externe din UE că Budapesta nu va bloca cel de-al treisprezecelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.

Blocul european se pregăteşte să-l aprobe înainte de împlinirea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei, în Ucraina, relatează MTI.

Ungaria pare că se cuminţeşte de tot. Care este ultima mişcare făcută de Budapesta

Săptămâna trecută, Ungaria blocase aprobarea celui de-al 13-lea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei, nefiind de acord cu noile prevederi, din cauza prezenţei pe listă a companiilor chineze, potrivit unor surse citate de presa ucraineană.

Potrivit ministrului ungar de Externe, toate elementele din cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei care însă dăunau intereselor ungare au fost eliminate.

Ungaria nu se va opune aprobării acestuia. Însă asta nu l-a descurajat pe Peter Szijjarto să se lanseze în criticile obişnuite la adresa politicii UE, faţă de Rusia şi Ucraina.

Citeşte şi: Unde se trăiește mai bine, în România sau în Ungaria? De ce se simt maghiarii „trași pe sfoară”?

"Interesele economice fundamentale ale Ungariei nu sunt afectate de măsurile specifice din lista de sancţiuni, dar problema este mult mai mare: UE continuă o strategie care a eşuat complet, ce nu ne aduce mai aproape de pace, ci ne îndepărtează şi mai mult de ea", a declarat Szijjarto.

În opinia sa, pachetele anterioare de sancţiuni nu au făcut decât să dăuneze economiei UE, care "suferă încă de psihoza războiului", deşi "este deja clar" că războiul din Ucraina nu se va încheia pe cale militară, conform News.ro.

Citeşte şi: Cum a ajuns compania maghiară MOL să vândă motorină și benzină mai ieftin la Arad decât în Ungaria?

Noul pachet de sancţiuni nu e decât o măsură de faţadă, susţine Szijjarto. Singurul motiv al noilor sancţiuni este ca UE să poată spune că a făcut ceva, cu ocazia împlinirii a doi ani de la izbucnirea războiului.

Foto: Profimedia Images

"Dacă înţeleg bine, acesta este scopul acestei decizii, care în sine creionează o imagine dezolantă a Bruxelles-ului. Eu cred că un astfel de pachet de faţadă nu are absolut nici un sens”, a declarat ministrul.

Al 13-lea pachet de sancţiuni ar urma să fie aprobat mîine. Szijjarto a mai spus că deja se discută de un al 14-lea pachet de sancţiuni, iar Ungaria se va opune din nou, dacă vor fi măsuri care îi lezează interesele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te