Un român, printre dispăruții din catastrofa feroviară din Grecia. Avea bilet în „trenul infernului”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.03.2023 - 08:50
Un român, printre dispăruții din catastrofa feroviară din Grecia. Avea bilet în „trenul infernului” - FOTO: Profimedia Images

Un român este dat dispărut în urma tragediei feroviare din Grecia care a provocat moartea a 57 de persoane și dispariția a altor 56 de oameni. Familia conaționalului cere cu disperare ajutor conmunității românești din Grecia.

SHARE

Românul dat dispărut în tragedia feroviară este un tânăr care se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul morţii.

Familia nu ştie nimic de soarta lui şi a postat, disperată, pe un grup de Facebook al românilor din Elada.

Un român, printre dispăruții din catastrofa feroviară din Grecia. Avea bilet în „trenul infernului”

"L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți", se arată în mesajul postat pe Facebook.

Din cauza exploziei şi a incendiului violent care a cuprins trenul de călători, victimele sunt greu de identificat.

Citește și: Rusia are puterea de a distruge sud-vestul Ucrainei și Moldova cu forța a cinci bombe de la Hiroșima

Rudele şi prietenii celor care erau în garnitura morţii pun fotografiile celor dragi pe reţelele sociale, în speranţa că supravieţuitorii îi vor recunoaşte şi le vor da veşti despre ei. 

Citește și: SUA ar putea deshide a patra bază militară în România. Nave NATO vor fi staționate în Marea Neagră

Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar produs miercuri în localitatea Tempe, potrivit Observatornews.

Unde puteți cere ajutor dacă sunteți în pericol în Grecia?

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile elene şi cu familia persoanei dispărute, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

MAE reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875; +30 210 6728879 şi al Consulatului General al României la Salonic +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena +30 6978996222 şi al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te