Un polițist s-a trezit cu un pumn în față de la un... cangur. Cum au reușit să-l prindă?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.12.2023 - 17:38
Un polițist s-a trezit cu un pumn în față de la un... cangur. Cum au reușit să-l prindă - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Un polițist s-a trezit cu un pumn în față de la un... cangur. Cum au reușit să-l prindă, după un weekend în care acesta a stat în libertate?

SHARE

Un polițist s-a trezit cu un pumn în față de la un... cangur. Cum au reușit să-l prindă, după un weekend în care acesta a stat în libertate?

Polițist lovit în față de un cangur

Un cangur, care a scăpat în timp ce era transportat la o grădină zoologică din Canada, a petrecut un weekend în libertate.

A fost capturat, în cele din urmă, dar nu înainte de a-i da un pumn în față unuia dintre poliţiştii care l-au prins, relatează The Guardian

Cangurul fugar era transportat săptămâna trecută la un zoo din Quebec. Joia trecută, femela a sărit, pur şi simplu, peste îngrijitorii ei la o grădină zoologică din Ontario, unde a făcut un popas. Vineri, pe rețelele de socializare au apărut filmări cu animalul alergând de-a lungul drumurilor din oraşul Oshawa.

O patrulă a poliţiei a văzut cangurul, luni, în jurul orei 3 dimineața, în curtea unei case dintr-o zonă rurală, a declarat sergentul Chris Boileau pentru CBC Toronto.

Agenţii i-au sunat imediat pe îngrijitorii cangurului și l-au prins de coadă, conform instrucțiunilor. Cangurul l-a lovit în față pe unul dintre poliţişti, a povestit acesta. 

"Este un eveniment de care el și colegii săi își vor aminti pentru tot restul carierei", a mai povestit sergentul. Cangurul a primit tratament medical și va mai rămâne la Grădina Zoologică din Oshawa pentru câteva zile de odihnă, apoi va fi transportat din nou. 

Citește și: VIDEO Boris Johnson, propunere să conducă alianța anti-Putin ca emisar special pentru Kiev

Când sunt confruntaţi, cangurii se ridică pe picioarele principale, din spate, și te lovesc, a explicat medicul George Wilson de la Universitatea Națională din Australia. "Mai ales dacă a venit de la grădina zoologică, este obișnuit cu oamenii și le va face față."

Mecanismul principal de apărare al cangurului este lovirea cu picioarele sau membrele mai lungi, nu cu pumnul, membrele mai scurte.

Pot provoca daune majore dacă îşi pun mintea la asta, a mai explicat medicul. "Se sprijină pe coadă, îşi folosesc cele două picioare împreună și lovesc orice încearcă să-i atace, un câine, un dingo sau chiar un alt cangur când încearcă să-şi confirme supremația".

Dar cangurii se luptă și cu brațele şi pot lovi cu pumnul. "Există povești despre cum oamenii le-au pus mănuși bietelor animale pentru spectacole în trecut", a spus Wilson. "Faimosul cangur boxer era un simbol al Australiei... pe vremuri.".

Citește și: O nouă Cortină de Fier, susținută de Polonia care se înarmează masiv: 400 mii soldați și avioane F35

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te