Un oligarh rus a criticat "masacrul" din Ucraina și a făcut apel la încetarea "războiului nebunesc"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.04.2022 - 08:34
Un oligarh rus a criticat "masacrul" din Ucraina și a făcut apel la încetarea "războiului nebunesc"/FOTO:@ajit4g1

Oligarhul rus Oleg Tinkov a scris într-o postare pe Instagram, plină de înjurături, la adresa acțiunilor de neînțeles a lui Putin în Ucraina. El spune că nu vede "niciun beneficiar" al conflictului.

SHARE

Oleg Tinkov este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din Rusia și a fondat banca online globală Tinkoff Bank și a deținut echipa de ciclism Tinkoff-Saxo.

El este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți ruși care au condamnat public acțiunile președintelui Vladimir Putin.

Doi dintre cei mai proeminenți oligarhi ai țării, Mihail Fridman și Oleg Deripaska, au făcut apeluri separate la pace.

Citește și: VIDEO Eroul de la Mariupol, maiorul Serghei Volina: „Ne trăim poate ultimele ore. Salvați civilii!”

Dl Fridman, un bancher miliardar, a declarat că orice remarcă personală ar putea reprezenta un risc nu doar pentru el însuși, ci și pentru angajați și colegi.

Citește și: VIDEO Un avion de spionaj al SUA patrula deasupra României când s-a scufundat crucişătorul Moskva

Cu toate acestea, omul de afaceri Boris Mints, care a lucrat pentru guvernul rus în anii 1990 a fost eliberat din funcțiile sale politice la patru zile după ce Putin a preluat funcția, s-a alăturat dlui Tinkov în exprimarea unei critici directe la adresa președintelui.

Mints, care locuiește în Marea Britanie este subiectul unei acțiuni în justiție în curs de desfășurare din partea Kremlinului. El a declarat pentru BBC că "fiecare persoană care gândește corect are datoria de a se exprima împotriva acestui război îngrozitor și a autoritarismului crescând al lui Vladimir Putin".

"Cu toții trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a-i sprijini pe ucrainenii care suferă din cauza acestui atac vicios, fie în Ucraina, fie ca refugiați dincolo de granițele sale", a adăugat el.

În postarea sa de pe Instagram, dl Tinkov a afirmat că 90% dintre ruși sunt împotriva războiului din Ucraina și a adăugat că "idioții din orice țară sunt 10%".

"Nu văd nici măcar un SINGUR beneficiar al acestui război nebunesc! Mor oameni nevinovați și soldați", a adăugat dl Tinkov.

"Trezindu-se cu o mahmureală, generalii și-au dat seama că au o armată de rahat.

"Și cum va fi bună armata, dacă tot restul țării este de rahat și împotmolită în nepotism, lingușire și servilism?".

Oligarhul face apel la Occident să-l scoată pe Putin din războiul în care s-a băgat

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina la sfârșitul lunii februarie, averea domnului Tinkov a fost estimată la peste 4,4 miliarde de dolari (3,4 miliarde de lire sterline).

Dar de atunci și-a pierdut statutul de miliardar, deoarece acțiunile băncii sale s-au prăbușit, a raportat Forbes luna trecută.

Trecând la limba engleză în postarea sa, dl Tinkov a scris: "Dragă "Occident colectiv", vă rog să-i oferiți dlui Putin o ieșire clară pentru a-și salva fața și a opri acest masacru. Vă rog să fiți mai raționali și mai umanitari".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te