Un oboi estimat la 5.000 de euro, furat dintr-o biserică, amanetat pe 600 de lei, găsit de poliție

DE Daniel Toșa | 27.10.2022 - 11:26
Un oboi estimat la 5.000 de euro, furat dintr-o biserică, amanetat pe 600 de lei, găsit de poliție - FOTO: Facebook/Politia Româna

Un obiect muzical, ce pare a fi un oboi care a fost furat în 2021 dintr-o biserică din comuna Glodeanu Sărat, judeţul Buzău a fost găsit de poliţiştii buzoieni după mai bine de un an de cercetări pe un site de vânzări online.

SHARE

În vara anului trecut mai mulţi tineri olandezi au ajuns la Buzău pentru o serie de evenimente culturale cu membrii Bisericii baptiste din satul Pitulicea. În cursul nopţii, un ilfovean a dat o spargere la o biserică şi ar fi furat cu un instrument musical, pe care ulterior l-ar fi amanetat pentru 600 de lei.

„"Fapta a fost sesizată în dimineaţa zilei de 30 iulie 2021, în jurul orei 09.00, de către proprietara instrumentului, o tânără în vârstă de 32 de ani, din Olanda. Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 29/30 iulie 2021, bănuitul ar fi pătruns prin efracţie într-un lăcaş de cult din Glodeanu Sărat şi ar fi sustras instrumentul, depozitat de temporar de păgubită în biserica respectivă, în vederea realizării unor activităţi de voluntariat în domeniul cultural-religios. Tânăra a estimat valoarea bunului sustras la 5000 de euro", se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Obiectul furat a fost amanetat de hoţ pentru suma de 600 de lei, iar ulterior a fost cumpărat de un alt bărbat din Voluntari care şi-a dat seama de valoarea instrumentului şi l-a scos la vânzare pe un site de anunţuri.

"În baza datelor tehnice ale instrumentului şi a celorlalte informaţii furnizate de persoana vătămată, poliţiştii au descoperit instrumentul muzical la un bărbat, din Voluntari, care îl achiziţionase de la o casă de împrumut cu scopul comercializării pe platformele online de profil.

Citește și: Rusia amenajează spitale subterane, pregătindu-se de un război cu Occidentul

Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că bunul ar fi fost achiziţionat de către casa de împumut chiar de la bănuit, contra sumei de 600 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti, în vederea restituirii către proprietară" se mai arată în informarea transmisă de IPJ Buzău, potrivit News.ro

"Anul trecut, un „iubitor de muzică” s-a făcut nevăzut, după ce a furat un instrument muzical care era depozitat într-un lăcaș de cult din Glodeanu Sărat, județul Buzău. Valoarea estimată de proprietar era de 5.000 de euro.

Într-un final, după ce a trecut prin mai multe mâini, instrumentul muzical a ajuns să fie scos la vânzare pe o platformă online.

Citește și: Rusia amenință direct România, după ce unitatea de elită a SUA a ajuns la Baza Kogălniceanu

Colegii noștri din Buzău au mers pe firul evenimentelor, iar acest superb instrument a fost recuperat.

Responsabilul pentru furt a fost reținut!", se arată într-o postare pe Facebook a Poliției Române.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te