Un hacker și-a înscenat moartea să nu plătească 100.000$ pensie alimentară. Cum a ajuns la pușcărie?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.04.2024 - 07:01
Un hacker și-a înscenat moartea să nu plătească 100.000$ pensie alimentară. Cum a ajuns la pușcărie? - Foto: Profimedia

Un hacker și-a înscenat moartea să nu plătească 100.000$ pensie alimentară. Cum a ajuns la pușcărie? Iată cum a ajuns în povestea aceasta și ce s-a întâmplat de fapt?

SHARE

Un hacker și-a înscenat moartea să nu plătească 100.000$ pensie alimentară. Cum a ajuns la pușcărie? Iată cum a ajuns în povestea aceasta și ce s-a întâmplat de fapt?

Și-a înscenat moartea ca să nu plătească pensie alimentară

Un hacker informatic și-a înscenat propria moarte pentru a evita plata a peste 100.000 de dolari în contul pensiei de întreținere pentru copii restante către fosta sa soție, potrivit unor documente judiciare.

Citește și: O înșelătorie puternică circulă pe Facebook. Poți rămâne fără bani într-o secundă

Jesse E. Kipf, în vârstă de 39 de ani, a pledat vinovat la un capăt de acuzare pentru furt de identitate în formă agravantă și un capăt de acuzare pentru fraudă informatică la un tribunal din Kentucky, pe 29 martie.

Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, bărbatul a accesat sistemul de evidență a deceselor din Hawaii în ianuarie 2023, folosind datele unui medic care locuia în alt stat și a creat documente pentru propriul său deces.

Apoi "s-a atribuit pe sine însuși ca medic certificator pentru acest caz și a certificat acel caz". Înșelăciunea a făcut ca bărbatul, care este din Somerset, Kentucky, să fie listat ca mort în multe baze de date guvernamentale din SUA.

"Acuzatul s-a infiltrat, de asemenea, în sistemele de înregistrare a deceselor din alte state folosind acreditări pe care le-a furat de la alte persoane reale", se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției. "Inculpatul și-a înscenat propria moarte, în parte, pentru a evita obligațiile restante de întreținere a copiilor față de fosta sa soție".

Bărbatul a recunoscut că a pătruns în rețele private de afaceri, guvernamentale și corporative cu informații pe care le-a furat de la alte persoane și a încercat să vândă accesul la cumpărători online, potrivit documentului judiciar văzut de NBC News.

Citește și: FOTO O vloggeriță și-a transformat mașina electrică Tesla în „tigaie mobilă”. Ce a gătit cu usturoi?

El a fost acuzat inițial de cinci capete de acuzare pentru fraudă informatică și trei capete de acuzare pentru furt de identitate în formă agravată, potrivit unui comunicat de presă al procurorilor din Kentucky din noiembrie 2023.

Procurorii au declarat că infracțiunile comise de Kipf au dus la daune estimate la peste 195.000 de dolari, inclusiv la pierderi de peste 116.000 de dolari suferite de fosta sa soție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te