Un criminal în serie a scăpat de condamnarea la moarte după ce nu i-a fost găsită vena

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.04.2024 - 07:43
Un criminal în serie a scăpat de condamnarea la moarte după ce nu i-a fost găsită vena - Foto: IMAGO / IMAGINE ROL ILUSTRATIV

Un criminal în serie a scăpat de condamnarea la moarte după ce nu i-a fost găsită vena. Ce s-a întâmplat și cum va fi pedepsit acesta până la urmă?

SHARE

Un criminal în serie a scăpat de condamnarea la moarte după ce nu ia fost găsită venă. Ce sa întâmplat și cum va fi pedepsit acesta până la urmă?

A scăpat miraculos de moarte

Un criminal în serie american condamnat la moarte a supraviețuit în mod miraculos execuției după ce nu i sa putut găsi o venă pentru injecția letală. Bărbatul era condamnat pentru 5 crime, dar recunoscuse 42 de omoruri.

Citește și:  Misterul muntelui care nu a fost escaladat niciodată. Se spune că cei care care au încercat la îmbătrânit

Un criminal în serie american, aflat de 50 de ani după grații pentru comiterea câtorva zeci de omoruri, a scăpat în mod cu totul miraculos de ispășirea condamnării la moarte după ce călăii penitenciarului din Idaho nu i-au putut găsi o vină pentru injecția letală, scrie  News.com.au .

Thomas Eugene Creech a fost închis din 1974 și a urmat să moară prin injecție letală pe 28 februarie. Bătrânul de 73 de ani a fost condamnat pentru uciderea a cinci persoane, dar sa sugerat că ar putea fi responsabil pentru alte zeci de crime. El însuși recunoscuse comiterea a 42 de omoruri, dar anchetatorii cred că e doar o exagerare de-a sa.

Creech este unul dintre cei mai longevivi condamnați la moartea din SUA și sa pregătit să-și întâmpine în sfârșitul soartă, bucurându-se chiar și de o ultimă masă copioasă, cu pui prăjit, piure de cartofi, sos și înghețată.

După ce a petrecut ceea ce credea că vor fi ultimele sale momente pe Pământ cu soția sa, i sa administrat un sedativ ușor, conform politicii departamentale. Apoi, a venit timpul.

Creech a fost transportat în camera de execuție special construită la închisoarea de maximă securitate din Kuna, Idaho, la ora locală 10 dimineața.

Ce a urmat?

Ce a urmat este de domeniul irealului. Timp de aproape o oră, echipa pentienciarului a încercat de 10 ori să stabilească o linie intravenoasă pentru efectuarea injecției letale, iar în cele din urmă a renunțat.

La ora 10:58, gardianul a fost văzut mergând spre prizonier și ia șoptit ceva la ureche, înainte de a anunța că execuția a fost anulată.

Echipa medicală nu a putut stabili o linie IV, ceea ce a făcut ca execuția să nu poată continua ”, a declarat directorul Departamentului de Corecție din Idaho, Sanda Kuzeta-Cerimagic, într-un comunicat.

Șase oficiali de stat și patru reporteri au privit în timp ce echipa medicală din spatele execuției încercare în mod repetat să găsească o venă pe mâinile și picioarele condamnatului la moarte.

La fiecare încercare de a introduce un cateter, care durează câteva minute, medicii au trebuit să curețe pielea lui Creech cu alcool, să injecteze sau soluție de amorțire, să curățeze pielea din nou și apoi să încerce din nou să introducă cateterul IV într-o. altă venă.

Martorii spun că prizonierul, ale activității brațe erau legate de masă, și-a întins degetele către membrii familiilor sale și avocații așezați într-o cameră separată de vizionare. De asemenea, a fost văzut rostind cuvintele „ Te iubesc ” cuiva.

Echipa care trebuia să efectueze jecția letală a inclus în voluntaria li se cere să aibă cel puțin trei ani de experiență medicală, conform protocoalelor de execuție ale statului.

Condamnarea la moarte a expirat, nu se știe ce va urma

Suntem supărați, dar nu surprinși că statul Idaho a greșit astăzi execuția lui Thomas Creech ”, au spus avocații săi într-o declarație.

Asta se întâmplă atunci când indivizi necunoscuți cu pregătire nu sunt desemnați să efectueze o execuție ”. Datele de identificare a acelor persoane care efectuează execuții în SUA rămân protejate de stat.

Echipa juridică a lui Creech a depus imediat sau nouă cerere de suspendare la Tribunalul Districtual din SUA. „ Având în vedere tentativa de execuție greșită, care demonstrează incapacitatea statului de a efectua o execuție umană și constituțională, subsemnatul avocat solicită preventiv o suspendare de urgență a execuției pentru a preveni orice alte încercări de acest fel ”, a spus avocații.

Citește și:  FOTO Misterul măștii de bronz descoperită în România. Veche de sute de ani, asociate o femeie

Practic, condamnarea la moarte a lui Creech a expirat acum și nu este clar când ar putea încerca să-l execute din nou sau care vor fi următorii pași legali. Sa Creech ar putea fi executat utilizat o altă posibilitate, dar echipa sa de avocați ar putea argumenta că ar fi neconstituțional să-l supună a doua oară procesul de execuție.

Creech este unul dintre deținuții condamnați la moarte ale doar execuții au fost oprite în ultimii ani, după ce personalul medical a întâmpinat dificultăți în a pune o conduce intravenoasă. Este o problemă care persistă de când Statele Unite au efectuate prima injecție letală în 1982.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te