Un bărbat și-a găsit soția vie după 30 de ani de când a dispărut. Femeia era pe o insulă exotică

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.03.2023 - 13:40
Un bărbat și-a găsit soția vie după 30 de ani de când a dispărut. Femeia era pe o insulă exotică - Foto: Profimedia Images

Un bărbat și-a găsit soția vie după 30 de ani de când a dispărut fără urmă. Femeia care purta numele de "Sparrow", fusese văzută ultima dată în Pennsylvania în 1992. Soțul nu a încetat vreodată să o caute fiind convins că jumătatea lui nu murise așa cu fusese anunțat oficial.

SHARE

O femeie din SUA care a fost declarată legal moartă după ce a dispărut în urmă cu mai bine de trei decenii a apărut în viață în Puerto Rico, au anunțat familia și poliția.

Un bărbat și-a găsit soția vie după 30 de ani de când a dispărut. Femeia era pe o insulă exotică

"A plecat pur și simplu", a spus Bob Kopta despre soția sa Patricia Kopta, care devenise un predicator de stradă foarte cunoscut în orașul său din Pennsylvania înainte de a dispărea în 1992

La mai bine de trei decenii după ce a fost dată dispărută, femeia cunoscută, cunoscută sub numele de "The Sparrow", a fost găsită locuind într-un azil pentru adulți din Puerto Rico.

Citește și: UE vrea să cumpere la comun muniție în valoare de 1 miliard € pentru Ucraina. Banii, din contribuții

Potrivit Pittsburgh Post-Gazette, poliția din Ross Township a anunțat săptămâna aceasta că Patricia Kopta, în vârstă de 83 de ani, a fost găsită după o căutare care a durat zeci de ani.

Soțul Patriciei a raportat dispariția acesteia în 1992, iar cei dragi nu au mai văzut-o de atunci, potrivit CBS News.

Poliția nu avea nicio pistă până când șeful adjunct al poliției din Ross Township, Brian Kohlhepp, a primit informații de la un agent Interpol și de la un asistent social din Puerto Rico. Aceste persoane de contact le-au spus oficialilor că au crezut că au găsit-o pe Patricia în viață și că locuiește la o unitate aflată la 2.000 de km distanță.

Citește și: EXCLUSIV Apele Române au măsurat debitele pe Chilia și Bîstroe: „Nu sunt modificări semnificative”

În timpul unei conferințe de presă de joi, poliția din Ross Township a declarat că Patricia a fost găsită ca având nevoie de îngrijire în 1999 și a fost ulterior dusă la azilul pentru adulți.

Sora ei, Gloria Smith, și-a exprimat recunoștința pentru că în sfârșit s-a rezolvat un mister care a durat 31 de ani.

"Suntem foarte recunoscători să știm că Patty este în viață și bine", a declarat Smith, potrivit Post-Gazette.

"Nu v-ar veni să credeți prin ce am trecut", a adăugat soțul Patriciei, Bob Kopta. "Este o mare ușurare să știm că este în viață".

De atunci, Patricia a fost diagnosticată cu demență, potrivit publicației.

Femeia a fost atrasă de lucrurile bisericești

Bob a explicat că Patricia a trăit o viață tipică în primii ani ai căsniciei lor în Ross Township. Îi plăcea dansul de societate și făcea naveta la diverse locuri de muncă în Pittsburgh, inclusiv ca operator de lift. Cuplul nu a avut copii, iar Patricia era o romano-catolică devotată care se închina la biserică duminica, a adăugat el.

Cu timpul, Bob a spus că a observat că pasiunea soției sale pentru religie a devenit irațională și că aceasta vocifera. Ea susținea că Maica Domnului a avertizat asupra unui Armaghedon nuclear, a spus Bob, potrivit Post-Gazette. Iar Smith și-a amintit, de asemenea, că sora ei a vorbit despre faptul că a văzut un înger, a relatat Associated Press.

Când Patricia și-a pierdut locul de muncă, a început să petreacă timp în parcări și de-a lungul drumurilor aglomerate din orașul ei, avertizând trecătorii de pe străzi despre sfârșitul lumii, potrivit AP.

Soțul ei a căutat-o timp de 30 de ani: "Pur și simplu a plecat"

La șapte ani de la dispariția ei, Bob a obținut ca soția sa să fie declarată legal moartă. Nu s-a recăsătorit niciodată.

"Este trist. Am trecut prin multe, credeți-mă. De fiecare dată când se găsea un cadavru pe undeva, (mă întrebam) 'Oare e Patricia? Este Patricia?"" a spus Bob, potrivit Trib Live. "Am venit acasă într-o seară, iar ea dispăruse și nimeni nu știa unde era. Nu înțelegeam. Nu am dat-o afară. Pur și simplu a plecat. Nu și-a luat la revedere sau altceva".

Personalul de la azilul de adulți unde a fost găsită Patricia a declarat că aceasta a refuzat inițial să își împărtășească viața personală. Ani mai târziu, pe măsură ce demența a progresat, a început să divulge detalii.

Potrivit CBS News, poliția a declarat că Patricia a dezvăluit în cele din urmă că a venit în Puerto Rico cu un vas de croazieră european, potrivit SkyNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te