Un bărbat din SUA a fost condamnat la închisoare pentru asaltul de la Capitoliu

DE Daniel Toșa | 20.07.2021 - 12:17
Un bărbat din SUA a fost condamnat la închisoare pentru asaltul din șase ianuarie de la Capitoliu/FOTO: Unsplash

Un susţinător al fostului preşedinte american Donald Trump care a luat parte la asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie a fost condamnat luni la opt luni de închisoare, fiind prima sentinţă pronunţată de un tribunal federal în legătură cu acele evenimente, transmite Reuters.

SHARE

Paul Alan Hodgkins, un macaragiu în vârstă de 38 de ani din Florida, a primit o pedeapsă relativ uşoară după ce şi-a recunoscut vina şi şi-a cerut iertare pentru rolul jucat în încercarea de a împiedica certificarea de către Congres a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

„Dacă aş fi avut cea mai mică idee că protestul va escalada aşa cum s-a întâmplat, nu aş fi făcut niciun pas mai departe. A fost o decizie prostească din partea mea", a declarat Hodgkins la tribunal.

Citește și: Elev de 8,59 la clasă, nota 2 la examenul de Evaluare. Diferențe și de 5 puncte în toate județele

Paul Alan Hodgkins apare într-o înregistrare video ţinând în mână un drapel pro-Trump şi cu două perechi de ochelari de protecţie atârnând la gât, după ce a reuşit să pătrundă împreună cu alţi atacatori, rupând cordonul poliţiei, în sala Senatului american.

Hodgkins şi-a făcut şi un selfie cu un aşa-zis „shaman MAGA" (Make America Great Again) care poate fi văzut în imaginile de atunci stând la tribună şi purtând o cască cu coarne.

Citește și: Mihai Gâdea, patriot și mândru că e român, își dă fata, Maisha Karina, la o facultate din Olanda

Procurorii ceruseră 18 luni de închisoare, în timp ce avocaţii săi au afirmat că Hodgkins nici nu ar trebui să ajungă după gratii, întrucât îi pare rău pentru ce a făcut şi nu are cazier. Judecătorul Randolph Moss a admis faptul că bărbatul nu a fost violent, nu a ameninţat pe nimeni şi nu a organizat atacul.

Peste 535 de persoane au fost inculpate în legătură cu acele evenimente, dintre care 17 au pledat „vinovat" la acuzaţiile formulate împotriva lor. Paul Alan Hodgkins este însă prima persoană condamnată la închisoare pentru participarea la revoltă. Înaintea lui, Anna Morgan Lloyd, de 49 de ani, din Indiana, a fost condamnată la trei ani cu suspendare şi 40 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru pătrundere ilegală în sediul Congresului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.