Un autobuz plin cu români și moldoveni s-a făcut scrum pe o autostradă din Austria

DE Alexandra Lupascu | 01.08.2023 - 17:00
Un autobuz plin cu români și moldoveni s-a făcut scrum pe o autostradă din Austria Foto: newsmaker.md

Un autobuz plin cu români și moldoveni s-a făcut scrum pe o autostradă din Austria. Potrivit diplomației de la Chișinău, autocarul, cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, a luat foc pe autostrada de centură.

SHARE

Un autobuz care transporta cetățeni moldoveni din Spania, spre Republica Moldova, a luat foc, din mers, în Austria.

Imaginile video au fost făcute publice de portalul esp.md. Potrivit primelor informații, în urma incendiului, niciun pasager nu a avut de suferit.

NM a contactat pentru mai multe detalii reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău.

Citeşte şi: SURSE Coaliția pregătește o creștere a TVA de la 5 la 9%. Microîntreprinderile, mai dur impozitate

Potrivit diplomației de la Chișinău, autocarul, cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, a luat foc pe autostrada de centură a Vienei – A21, în direcția Vösendorf. Acesta se îndrepta din Spania spre România și Republica Moldova.

„Ambasada Republicii Moldova în Viena se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit”.

Incident fără victime

Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere de înmatriculare moldovenești. Autocarul a luat foc la ora 14:00, în ziua de 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe când remorca a fost decuplată la timp de autocar și nefiind cuprinsă de flăcări.

Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova.

Citeşte şi: Surse: Tensiuni în Coaliție! PSD vrea să impoziteze firmele cu 1%, PNL se opune

Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative.

„La momentul de față, urmează să identificăm dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală.

În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni”, au declarat reprezentanții MAEIE pentru NM.

Autocarul nu aparținea firmei

Potrivit sursei citate, Ambasada continuă să fie în contact cu cetățenii Republicii Moldova și să acorde asistența necesară.

Am încercat să contactăm pentru un comentariu, de asemenea, compania de transport Aliseb Tours România, logoul căreia apare pe autocar. 

Citeşte şi: Guvernul ar trebui să îngheţe salariile bugetarilor, pentru că datoria statului a trecut de 50%

În reacție, reprezentanți companiei au declarat că autocarul nu este în proprietatea lor și că ar fi fost vândut, în anul 2020, către o altă companie de transport deținută de Ababii Roman, din Bălți, Republica Moldova.

„A fost radiat de pe firma noastră și înscris pe firma administrată de Ababii Roman cu sediul la Iasi. Nu avem noi nicio implicare cu privire la acel autocar”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te