Londra a abandonat strategia pentru coronavirus. A realizat că ar fi avut „sute de mii de morți”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.03.2020 - 14:22
Foto: standardco.ok

Marea Britanie și-a schimbat brusc strategia de gestionare a noului coronavirus, după ce a realizat doar „în ultimele zile” că abordarea sa existentă probabil va duce la moartea a până la 250.000 de oameni, potrivit Business Insider.

SHARE

Raportul realizat de echipa de răspuns COVID-19 din cadrul Imperial College, a declarat că Marea Britanie a adoptat inițial o strategie de „atenuare”, prin care acesta va încetini, dar nu neapărat opri răspândirea bolii.

Prim-ministrul Boris Johnson a fost nevoit să abandoneze strategia existentă și să adopte măsuri drastice menite să înlăture boala.

Schimbarea a venit după ce noi date despre răspândirea bolii în Italia au sugerat că doar încercarea de atenuare a bolii „ar duce probabil la sute de mii de decese, sistemele de sănătate (în special unitățile de terapie intensivă) fiind copleșite de mai multe ori”.

„Poate că cea mai semnificativă concluzie a noastră este că atenuarea nu poate fi posibilă fără ca limitele de capacitate ale sistemului medical din Regatului Unit și ale sistemelor de sănătate din SUA să fie depășite de mai multe ori", se arată în raportul citat de Business Insider.

„În cea mai eficientă strategie de atenuare examinată, care duce la o epidemie unică, relativ scurtă (izolarea cazurilor, carantina gospodărească și distanțarea socială a persoanelor în vârstă), cererile pentru internări la paturile normale și pentru unitatea de terapie intensivă [UCI] ar fi depășite cel puțin de 8 ori, în cadrul scenariului mai optimist. În plus, chiar dacă toți pacienții ar putea fi tratați, prezicem că ar mai fi 250.000 de decese în UK, și 1.1-1.2 milioane in SUA. "

Strategia de atenuare s-a concentrat pe măsuri precum solicitarea persoanelor cu simptome de coronavirus să se autoizoleze timp de 14 zile și pentru persoanele în vârstă să evite contactul social.

Oamenii de știință de la Imperial au spus că potrivit unor date noi din Italia - unde se crede că focarul de coronavirus a luat stăpânire cu una sau două săptămâni mai devreme decât în ​​Marea Britanie - cererea de unități de terapie intensivă în rândul celor internați a fost mult mai mare decât se credea inițial.

Acest lucru i-a determinat pe cercetători să ajungă la concluzia că Marea Britanie nu avea nicăieri aproape capacitatea de a face față unui focar la acest nivel.

„Prin urmare, concluzionăm că suprimarea epidemiei este singura strategie viabilă la momentul actual", se arată în raport. "Efectele sociale și economice ale măsurilor necesare pentru atingerea acestui obiectiv de politică vor fi profunde."

Trecerea la o strategie de suprimare, pe care Johnson a anunțat-o în cadrul unei conferințe de presă, înseamnă ca oamenii să lucreze de acasă și limitează orice contact uman neesențial în următoarele luni.

Numărul morților provocate de coronavirus în Marea Britanie a crescut la 53, cu 1.543 cazuri confirmate.

„Acum este momentul ca toată lumea să oprească contactul neesențial cu ceilalți și să oprească toate călătoriile neesențiale”, a spus Johnson.

„Avem nevoie de oameni care să înceapă să lucreze de acasă unde pot și trebuie să evitați pub-urile, cluburile și alte spații."

Boris Johnson a declarat că oricine trăiește într-o gospodărie unde o altă persoană a avut simptome de COVID-19 ar trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te