Vorbind alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Chișinău, Michel a declarat că au fost deja luate "unele decizii" pentru a spori sprijinul în domeniile logisticii și apărării cibernetice.
Cei doi au discutat ce sprijin militar suplimentar ar putea fi oferit, a spus el, dar nu a intrat în detalii "pentru a evita orice escaladare".
"Nu credem că este inteligent să exprimăm declarații provocatoare cu privire la situația din Moldova sau din Transnistria", a spus el. "Vrem să prevenim orice incident".
Citește și: Putin va declara oficial război Ucrainei la 9 Mai. Va trece la mobilizarea forțelor de rezervă
Ministerul Apărării din Ucraina a descris exploziile inexplicabile din regiunea transnistreană drept o "provocare planificată" de către serviciile secrete rusești, potrivit CNN.
Citește și: Patrușev, președintele Rusiei când Putin e operat de cancer: KGB-ist care vrea război deschis cu SUA
Departamentul de informații de apărare al ministerului a afirmat într-o declarație pe canalul său Telegram că, cu trei zile înainte de incident, liderii regiunii separatiste "se pregăteau deja pentru acesta și au avut grijă să instaleze un buncăr sigur și confortabil" la Ministerul Securității Statului, care a fost avariat în explozii.
Presupusa prezență de "menținere a păcii" a Rusiei în Transnistria a reflectat pretextul Moscovei pentru invaziile din Georgia și Ucraina, stârnind temeri că teritoriul disputat este acum inclus în strategia de război a lui Vladimir Putin.
Transnistria este o republică separatistă din estul Republicii Moldova care se învecinează cu Ucraina. Are o populație de aproape 500.000 de locuitori și este recunoscută la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova. Rusia a menținut o prezență militară în Transnistria de la începutul anilor 1990.