Ucraina pierde una dintre cele mai importante bătălii și principala rută de aprovizionare în Avdivka

DE Adina Mutăr | Actualizat: 15.02.2024 - 19:20
Ucraina pierde una dintre cele mai importante bătălii și principala rută de aprovizionare către Avdiivka - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Ucraina pierde una dintre cele mai importante bătălii și principala rută de aprovizionare către Avdiivka - Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina pierde una dintre cele mai importante bătălii și principala rută de aprovizionare către Avdiivka. Bătălie dramatică pentru Avdiivka. Luptele sunt mai aprige decât în Bahmut. Ambele tabere confirmă pătrunderi ale rușilor.

SHARE

Ucraina pierde una dintre cele mai importante bătălii și principala rută de aprovizionare către Avdiivka.

Garnizoana rămasă a pierdut cea mai importantă rută de aprovizionare și este amenințată cu încercuirea. 

Ucraina pierde una dintre cele mai importante bătălii și principala rută de aprovizionare în Avdiivka

Trupele rusești avansează din ce în ce mai mult în micul oraș Avdiivka din estul țării, care se află în conflict de luni de zile.

De mai multe zile, bloggerii militari ucraineni și ruși au raportat în unanimitate avansări ale unităților rusești, în special la nord-vest de orașul puternic distrus, potrivit exxpress.at

Rusia și Ucraina consideră că Avdiivka este important din punct de vedere strategic pentru controlul complet al regiunilor industriale din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, în Donbass.

Avdiivka este acum pe jumătate încercuită. Unitățile ucrainene și-au pierdut principala cale de aprovizionare. Aceasta este acum posibilă doar printr-un coridor cu o lățime de puțin peste trei kilometri.

„Aprovizionarea pentru Avdiivka și evacuarea din oraș sunt mai dificile, dar o arteră logistică pregătită din timp este acum folosită", a asigurat Dmitro Likhovîi, purtătorul de cuvânt responsabil de secțiunea de front, la televiziunea ucraineană.

Având în vedere retragerea parțială în oraș, Brigada a 3-a Asalt, una dintre cele mai importante unități de luptă ucrainene, a fost redistribuita în grabă acolo.

Citește și: VIDEO O divizie de 214 tancuri rusești, distrusă de 18 tancuri ucrainene în luptele pentru Avdiivka

Brigada a descris situația din Avdiivka ca fiind "infernală, amenințătoare și instabilă.

Orașul industrial Avdiivka avea peste 30.000 de locuitori înainte de invazia rusă de acum aproape doi ani. Potrivit autorităților, între ruine au mai rămas doar câteva sute de civili.

Citește și: VIDEO Comandant ucrainean de Bradley luptă împotriva propriului tată, care conduce un tanc rusesc

Comandantul adjunct al brigăzii, Maxim Sciorin, a explicat că luptele din Avdiivka au fost mult mai aprige decât în Bakhmut și că trupele ucrainene au fost depășite numeric și ca armament. 

Cu toate acestea, brigada de asalt a provocat pierderi grele forțelor de invazie rusești în timpul unui atac în anumite părți ale orașului. "Situația în momentul sosirii brigăzii era extrem de critică".

Trupele ruse continuă să atace satul Stepove, situat lângă Avdiivka. Invadatorii încearcă să stabilească un punct de sprijin în sat și să-l ocupe complet, dar Forțele de Apărare ucrainene au respins până acum toate atacurile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te