Ucraina îl numeşte pe Roger Waters (ex - Pink Floyd) „o altă cărămidă în zidul” propagandei Rusiei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.02.2023 - 10:23
Ucraina îl numeşte pe Roger Waters (ex - Pink Floyd) „o altă cărămidă în zidul” propagandei Rusiei - Foto: captură YouTube/ Djuki San

Veteranul rocker ex - Pink Floyd Roger Waters s-a adresat Consiliului de securitate al ONU, la invitația Rusiei, cerând încetarea imediată a focului în Ucraina. El a fost denunțat de ambasadorul ucrainean drept „o altă cărămidă în zidul” propagandei Moscovei.

SHARE

Waters a vorbit printr-un link video, îmbrăcat într-o jachetă de tweed maro deschis, pe un ecran care a planat deasupra reprezentanților celor 15 națiuni din Consiliul de Securitate, întrunit pentru a discuta despre situația din Ucraina.

Cofondatorul Pink Floyd, în vârstă de 79 de ani, a fost invitat de delegația rusă să vorbească, dar a susținut că reprezintă „aproximativ 4 miliarde de frați și surori”, adică majoritatea umanității, conform The Guardian.

Citeşte şi: Putin provoacă un nou „război” între Roger Waters și David Gilmour (Pink Floyd). Ajunge cu prostiile

Waters, care deține o proprietate de 62 de milioane de dolari în Long Island, la aproximativ 150 km de sediul ONU, dar vorbea din Elveția, de sub un tavan cu grinzi de lemn, cu un munte acoperit de zăpadă vizibil prin fereastra din spatele lui.

Invitația delegației ruse a urmat un interviu pe care Waters l-a acordat Berliner Zeitung, în care a fost extrem de favorabil lui Vladimir Putin, despre care a spus, potrivit unei traduceri de pe propriul site, că „guvernează cu atenție, luând decizii pe baza unui consens. în Guvernul Federației Ruse.”

În acel interviu din 4 februarie, Waters a calificat Occidentul și Ucraina ca fiind în mare măsură responsabile pentru invazia rusă. Cu toate acestea, nu a respectat aceeași linie, în observațiile sale din Consiliul de Securitate al ONU, dând vina şi pe Rusia, dar și pe Occident, pentru război.

Citeşte şi: B1 TV: Roger Waters, acuzații grave pentru SUA: "Suntem cei mai răi dintre toți de cel puțin 10 ori"

„Invazia Ucrainei de către Federația Rusă a fost ilegală. O condamn în cei mai puternici termeni posibil”, a spus el, sucindu-se. 

„Invazia rusă a Ucrainei nu a fost neprovocată, așa că îi condamn și pe provocatori, în cei mai puternici termeni posibil.”

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a ignorat referirea lui Waters la ilegalitatea invaziei.

În remarci pregătite aparent înainte de a vorbi Waters, diplomatul l-a complimentat pentru „o analiză foarte precisă a evenimentelor”. L-a numit „unul dintre cei mai proeminenți activiști ai mișcării anti-război contemporane”.

Citeşte şi: Fondatorul Pink Floyd îi scrie lui Putin. Dacă nu încetezi rapid acest război de agresiune du-te...

Ambasadorul ucrainean, Sergiy Kyslytsya, a fost ultimul care a vorbit și a folosit ocazia pentru a se inspira din trecutul muzical al lui Pink Floyd – și în special de utilizarea porcilor plutitori, la concertele lor – pentru a-l eviscera verbal pe Waters.

Kyslytsya a menționat că Pink Floyd a fost interzis de Uniunea Sovietică, pentru că a protestat împotriva invaziei din 1979, a Afganistanului.

„Este ironic, dacă nu ipocrit, că domnul Waters încearcă acum să cosmetizeze o altă invazie”, a spus diplomatul ucrainean. „Ce trist pentru foștii săi fani să-l vadă acceptând rolul unei alte cărămizi în zid – zidul dezinformarii și propagandei rusești.”

„Continuați să cântați la chitară, domnule Waters”, a încheiat ambasadorul. „Vi se potrivește mai mult decât spuneţi Consiliului de Securitate cum să-și facă treaba. Fără porci zburători aici, vă rog.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te