Ucraina a spart prima linie apărare și înaintează cu 1,4 km/zi. Ruşii fug prin terenuri minate de ei

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.06.2023 - 18:09
Ucraina a spart prima linie apărare și înaintează - Foto: Profimedia Images

Ucraina a spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin terenurile unde au pus mine. Președintele Putin a spus vineri că contraofensiva ucraineană a început.

SHARE

Forțele ucrainene au avansat cu până la 1,4 kilometri, "în diferite secțiuni" ale frontului de la Bahmut, în ultima zi, a declarat pe 10 iunie Serhii Cherevaty, purtătorul de cuvânt al grupării din est a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Cherevaty a afirmat că 138 de soldați ruși au fost uciși și 236 răniți în ultima zi, în zona Bahmut, pe fondul contraatacurilor localizate ale Ucrainei, arată kyvindependent.com

Bahmut rămâne cel mai fierbinte punct al războiului, unde atât Ucraina, cât și Rusia ar fi suferit pierderi grele, pe parcursul bătăliei de aproape un an, pentru orașul în ruine, unde odată locuiau în jur de 70.000 de oameni.

Cherevaty nu a precizat unde au făcut forțele ucrainene un avans. Din luna mai, autoritățile ucrainene au raportat contraatacuri localizate, la nord și la sud de Bahmut.

Citește și: VIDEO Air Defender23, cel mai mare exercițiu aerian al NATO, în coasta Rusiei

Ministerul rus al Apărării și grupul de mercenari Wagner au revendicat victoria asupra Bahmut, pe 20 mai, revendicare negată imediat de Ucraina.

Trudeau a fost în Ucraina

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a întreprins sâmbătă o vizită-surpriză la Kiev, într-un gest de susţinere, în condiţiile în care Ucraina se pregăteşte pentru o contraofensivă majoră, împotriva forţelor ruse, şi se confruntă cu lovituri aeriene regulate, informează Reuters şi AFP.

Citește și: Washingtonul trimite peste 100 de avioane în Europa pe fondul războiului Rusiei în Ucraina

Trudeau a adus un omagiu, la un memorial din centrul Kievului, pentru soldaţii ucraineni care au fost ucişi în luptele împotriva forţelor proruse, începând cu anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Prim-ministrul canadian, care va avea o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski mai târziu, în cursul zilei, a vizitat de asemenea o expoziţie de vehicule militare distruse.

Ministrul-adjunct al Apărării ucrainean, Oleksandr Polişciuk, i-a înmânat lui Trudeau o cutie, în care se afla un fragment dintr-un obuz, ce provenea de la o rachetă căzută asupra Odesei, mare oraş-port ucrainean la Marea Neagră.

"Acesta este un mic suvenir, despre modul în care Ucraina a fost lovită de rachete ruse", a declarat Polişciuk, în engleză.

Un grup de militari ucraineni, care s-au antrenat în Canada, a discutat cu Justin Trudeau, arată Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te