Ucigașul în serie care și-a construit un „castel al morții”. Planul demonic al celor 200 de crime

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.12.2023 - 11:57
Ucigașul în serie care și-a construit un „castel al morții”. Planul demonic al celor 200 de crime - Foto: Facebook (Arhivă)

Ucigașul în serie care și-a construit un „castel al crimei”. Criminalul în serie H.H. Holmes, poreclit și „diavolul” a construit ceea ce el numea castelul său de crime pe trei etaje pe care l-a transformat într-o cameră de tortură macabră unde și-au găsit sfârșitul 200 de oameni.

SHARE

H.H. Holmes este cunoscut ca fiind unul dintre primii criminali în serie din America, care a atras victimele în hotelul său, supranumit "Castelul Crimelor", în timpul Târgului Mondial de la Chicago din 1893.

Ucigașul în serie care și-a construit un „castel al morții”. Planul demonic al celor 200 de crime

Ucigașul a ridicat un han cu trei etaje pe care l-a transformat în secret într-un „castel al crimelor”. 

Primul etaj era format din magazine, iar la etajul al doilea se aflau apartamente de închiriat pe termen lung.

"Când a adăugat un al treilea etaj la clădirea sa, în 1892, le-a spus oamenilor că va fi un spațiu hotelier, dar nu a fost niciodată așa. Unele camere erau dotate cu vizoare ascunse, conducte de gaz, trape și căptușeli izolate fonic, în timp ce altele aveau pasaje secrete, scări și holuri care duceau la fundături. Exista, de asemenea, un tobogan unsuros care ducea la subsol, unde Holmes instalase o masă chirurgicală, un cuptor și chiar un raft medieval.

Atât înainte, cât și în timpul Expoziției Universale, Holmes și-a condus multe victime - în mare parte femei tinere - în bârlogul său, doar pentru a le asfixia cu gaz otrăvit și a le duce în subsolul său pentru experimente oribile. Apoi, fie le arunca cadavrele în cuptorul său, fie le jupuia și vindea scheletele la școli de medicină.

Citește și: Ucigașul în serie, condamnat la 3 vieți de închisoare, își omora victimele cu mâinile însângerate

Holmes a fost implicat într-o varietate de scheme de fraudă și, de fapt, implicarea sa într-o escrocherie cu cai în Texas a fost cea care a determinat poliția să îl aresteze în Boston în 1894. În curând, anchetatorii au început să-l suspecteze că l-a ucis pe asociatul său escroc Benjamin Pitezel în cadrul unei scheme de asigurări, apoi a ucis trei dintre copiii lui Pitezel - care aveau aproximativ între șapte și 14 ani - în încercarea de a mușamaliza totul.

De-a lungul timpului s-a speculat că două dintre cele mai vechi crime ale lui H.H. Holmes au fost Julia Connor și fiica ei de șase ani, Pearl. Acestea au dispărut în jurul Crăciunului din 1891, după ce Holmes a avut o aventură cu Julia și a implicat-o în planurile sale de afaceri. În timpul vieții sale, Holmes a negat alternativ uciderea Juliei și a mărturisit că a ucis-o accidental în timp ce efectua un avort. Încă nu este clar ce s-a întâmplat cu ea și cu Pearl.

Citește și: Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

În următorii doi ani, este posibil ca Holmes să le fi ucis pe Emeline Cigrand, Minnie Williams și pe sora acesteia, Nannie Williams. Atât Emeline, cât și Minnie par să fi avut relații personale și de afaceri cu Holmes atunci când au dispărut. Dar, la fel ca în cazul Juliei și al lui Pearl, este greu de spus cu siguranță ce s-a întâmplat cu Emeline, Minnie și Nannie.

Dovezile privind uciderea de către Holmes a lui Ben Pitezel și a copiilor săi Howard, Nellie și Alice în 1894 sunt mai solide. Chiar și așa, anchetatorii l-au judecat și l-au condamnat doar pentru uciderea lui Ben. Holmes a primit pedeapsa cu moartea în 1896 și a murit prin spânzurare în Philadelphia, cu aproximativ o săptămână înainte de a împlini 35 de ani.

Ucigașul în serie H.H. Holmes ar fi responsabil de moartea a 200 de persoane care și-au dat ultima suflare în interiorul hotelului său macabru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te