Turiștii infectați cu COVID în Grecia pot ieși pe stradă sau la plajă dacă poartă mască

DE Bianca Iosef | Actualizat: 14.07.2022 - 16:01
Fără izolare în Grecia-Foto: PEXELS PHOTOS

Turiștii care merg în Grecia și se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligați să intre în carantină, potrivit unei noi decizii guvernamentale privind protocoalele sanitare.

SHARE

GTP arată că nu vor exista camere de carantină în hoteluri pentru turiștii cu COVID-19, potrivit deciziei (FEK) privind protocoalele de sănătate pentru funcționarea întreprinderilor turistice în timpul COVID-19 pentru anul 2022, emisă de ministerele sănătății, turismului și economiei.

Citește și: Putin îi pedepsește cu închisoare pe cei care îndeamnă la acţiune împotriva securităţii Rusiei

În același timp, o regulă actuală care prevede autoizolarea pentru o perioadă de cinci zile pentru rezidenții cu COVID, nu se aplică în cazul călătorilor.

Potrivit noilor protocoale, turiștii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare și doar pentru numărul de zile pe care l-au rezervat.

Citește și: Cu 2 și 3 la examenul de matematică de la Evaluarea Națională au intrat la licee de mate-informatică

„Au existat multe discuții despre cum să gestionăm focarele (de Covid - n.r.) în unitățile de cazare turistică și am decis să aplicăm regulile care se aplică în alte țări mediteraneene. Majoritatea țărilor din nordul Europei nu dispun de măsuri de protecție împotriva coronavirusului", a declarat pentru Protagon epidemiologul Christos Hatzichristodoulou.

Acest lucru înseamnă că turiștii care vizitează Grecia și care se îmbolnăvesc de COVID-19 pot rămâne în camera de hotel sau în unitatea de cazare pe perioada rezervată, dacă doresc acest lucru, și pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, indiferent dacă rezultatele testelor sunt pozitive sau negative, atâta timp cât poartă o mască de protecție.

Mai exact, conform noilor protocoale pentru hoteluri, în cazul unui caz pozitiv la un hotel, managerul de sănătate COVID al unității este informat și vizitatorul este sfătuit să se autoizoleze în camera sa. Persoanei afectate i se pune la dispoziție o mască și este informat medicul intern al unității. Pentru hotelurile sau unitățile care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a evalua situația. În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate. Organizația Națională de Sănătate Publică (EODY) trebuie, de asemenea, să fie informată despre acest lucru de către managerul COVID al hotelului. Regulamentul lasă deschisă posibilitatea ca hotelurile care dispun de camere de carantină COVID să le folosească în cazul în care medicul consideră necesar și, în principal, pentru membrii personalului infectat, potrivit Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te