Trupele ucrainene anunță că au distrus două tancuri rusești și un IFV lângă Triokhizbenka

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.02.2022 - 10:23
Trupele ucrainene anunță că au distrus două tancuri rusești și un IFV lângă Triokhizbenka/FOTO: 9gag.com

Armata ucraineană a distrus două tancuri rusești și un vehicul de luptă al infanteriei lângă Triokhizbenka, în regiunea Luhansk, și a forțat inamicul să se retragă, anunță oficialii ucraineni.

SHARE

"Vehiculele blindate ale forțelor de ocupație rusești au încercat să străpungă apărarea trupelor ucrainene în apropierea așezării Triokhizbenka", se arată în comunicat.

Federația Rusă își continuă atacul asupra Ucrainei, în speranța că forțele ucrainene vor obosi. Dar noi nu suntem obosiți.

"Băieții și fetele noastre, toți apărătorii Ucrainei, au împiedicat inamicul să își pună în aplicare planul de invazie rapidă în prima zi. Ucrainenii dau dovadă de un adevărat eroism. Inamicul a fost oprit în majoritatea direcțiilor. Bătăliile sunt în curs de desfășurare. Federația Rusă își continuă atacul asupra Ucrainei, sperând că forțele ucrainene vor obosi. Dar noi nu suntem obosiți", a declarat președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în timpul discursului său de dimineață de vineri, relatează un corespondent Ukrinform.

El a precizat că avioanele inamicului operează în mod josnic deasupra zonelor rezidențiale, inclusiv în Kiev. În același timp, Zelenski a dat asigurări că Forțele de Apărare Aeriană ale Ucrainei protejează cât mai mult posibil cerul deasupra statului ucrainean.

Citește și: Americanii, convinși că Putin vrea să răstoarne guvernul ucrainean după atacul Kievului cu rachete

De asemenea, el a comparat situația actuală din Kiev cu atacul din 1941. "Explozii teribile pe cerul de dimineață deasupra Kievului, bombardament, lovirea unei case rezidențiale, incendiu - toate acestea seamănă cu primul atac de acest fel asupra capitalei noastre în 1941", a declarat Zelenski.

După cum s-a raportat, la 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat război Ucrainei și a lansat o invazie pe scară largă. Au fost lansate raiduri cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene, iar instalațiile militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost atacate.

Citește și: VIDEO Kievul, sub tirul rachetelor. reuniune extraordinară a Consililului de Afaceri Externe al UE

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, peste 60 de grupuri tactice de batalioane ale trupelor rusești au fost desfășurate pe teritoriul Ucrainei. Scopul principal al operațiunii lor este de a bloca Kievul și de a crea un coridor terestru spre Crimeea.

Președintele Volodymyr Zelenski a anunțat o mobilizare generală în Ucraina.

În dimineața zilei de vineri, 25 februarie, un avion inamic a fost doborât de forțele armate ucrainene în imediata apropiere a Kievului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te