Trump amenință Iranul cu „distrugerea totală”. Tentativele de asasinat, puse pe seama Teheranului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.09.2024 - 08:07
Trump amenință Iranul cu „distrugerea totală”. Tentativele de asasinat, puse pe seama Teheranului - Foto: Profimedia images
Trump amenință Iranul cu „distrugerea totală”. Tentativele de asasinat, puse pe seama Teheranului - Foto: Profimedia images

Trump amenință Iranul cu „distrugerea totală”. Fostul președinte american a declarat că ar trebui să se răspundă cu distrugerea celor mai mari orașe ale Iranului dacă regimul de la Teheran ar ataca un candidat la alegerile din SUA.

SHARE

Trump amenință Iranul cu „distrugerea totală”. Donald Trump a declarat miercuri că Statele Unite ar trebui să amenințe Iranul cu "distrugerea" în cazul în care această țară ar încerca să atace un candidat la alegerile prezidențiale americane.

Trump amenință Iranul cu „distrugerea totală”. Tentativele de asasinat, puse pe seama Teheranului

Declarația lui Trump vine după ce au apărut informații despre amenințări ale regimului de la Teheran, potrivit agenției de presă AFP.

„Dacă aș fi președinte, aș informa țara care amenință, în acest caz Iranul, că dacă faci ceva pentru a răni această persoană, vom distruge cele mai mari orașe ale voastre și țara însăși”, a spus candidatul republican în timpul unui miting de campanie.

Trump, care a fost ținta a două recente tentative de asasinat, a declarat marți că viața sa a fost direct amenințată de Iran, pe fondul intensificării tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Confruntările dintre Israel și mișcarea islamistă Hezbollah, susținută de Teheran, au escaladat în ultimele săptămâni.

Citește și: Trump, reacție încrezătoare după a doua tentativă de asasinat asupra sa: Nu mă voi preda NICIODATĂ!

Echipa sa de campanie a confirmat că a primit informații de la serviciile de securitate americane cu privire la amenințări "concrete" venite din partea Iranului, care vizau asasinarea fostului președinte.

Iranul a respins în mod categoric aceste acuzații, descriindu-le drept "răuvoitoare".

De asemenea, la mijlocul lunii august, autoritățile americane au acuzat regimul de la Teheran de implicare în atacuri cibernetice asupra campaniilor prezidențiale ale lui Donald Trump și Kamala Harris, actualul vicepreședinte.

Citește și: Interviul din Newsweek România cu atacatorul lui Trump, vedetă în presa internațională

Hackerii iranieni au reușit să obțină documente confidențiale din echipa de campanie a lui Trump și le-au trimis către campania lui Joe Biden, fostul candidat la președinție. Incidentul a fost raportat de echipa lui Trump pe 10 august, subliniind riscurile legate de securitatea cibernetică în perioada electorală.

Purtătorul de cuvânt al lui Trump a declarat că aceste "amenințări" demonstrează că „regimului terorist din Iran îi convine slăbiciunea Kamalei Harris și este îngrozit de puterea și determinarea președintelui Trump.”

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te