Trump a câștigat un avans de 26 de puncte față de rivalul Ron DeSantis, după ce a fost acuzat

DE Elena Andrei | 02.04.2023 - 17:45
Trump în campanie-Foto: Profimedia Images

Trump a câștigat un avans de 26 de puncte față de rivalul Ron DeSantis după ce a fost acuzat, arată un sondaj YouGov realizat în primele 24 de ore după anunțarea rechizitoriului, la 30 și 31 martie.

SHARE

Trump a câștigat un avans de 26 de puncte față de rivalul Ron DeSantis după ce a fost acuzat în dosarul Stormy Daniels, că ar fi plătit o vedetă a filmelor pentru adulți să țină secretă relația pe care au avut-o înainte de alegerile prezidențiale precedente.

Fostul președinte Donald Trump a fost deja favoritul printre republicani în cursa din 2024 pentru Casa Albă, depășindu-l pe un alt candidat preferat, guvernatorul Ron DeSantis al Floridei.

Trump a câștigat un avans de 26 de puncte față de rivalul Ron DeSantis

Însă, odată cu rechizitoriul împotriva sa al unui mare juriu din Manhattan, Trump a avansat în confruntare cu DeSantis într-un nou sondaj Yahoo News/YouGov, învingându-l pe politicianul Sunshine State cu 26 de puncte procentuale printre alegătorii republicani înregistrați și printre independenți.

În sondaj, 57% dintre cei întrebați au spus că l-ar vota pentru Trump, în timp ce 31% au indicat că îl vor sprijini pe DeSantis, într-unul dintre primele sondaje efectuate după rechizitoriul de joi.

Citește și: Experiment genetic chinez „fără precedent”: Armată de super soldați rezistenți la radiații

Într-un sondaj mai larg ce include alți opt potențiali candidați GOP, 52% dintre alegătorii republicani și probabili republicani au optat pentru Trump, în timp ce doar 21% au votat pentru DeSantis.

Următorul cel mai bine cotat candidat a fost fostul guvernator Nikki Haley din Carolina de Sud, care a câștigat sprijin de 5% în sondaj.

Citește și: Studiu: Oamenii ar putea trăi până la 140 de ani înainte de încheierea secolului în mod natural

Într-o confruntare dintre președintele Joe Biden și Trump, actualul președinte l-a învins pe Trump cu 45% până la 43%, printre alegătorii înregistrați.

Sondajul YouGov pe 1.089 de adulți a fost realizat în primele 24 de ore după anunțarea rechizitoriului, la 30 și 31 martie, potrivit Yahoo News.

Marele juriu din New York a votat să-l pună sub acuzare pe Trump, după săptămâni de audiere a probelor în ancheta banilor plătiți actriței de film pentru adulți Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016.

Primul fost președinte al SUA acuzat de infracțiune penală, Trump se confruntă cu peste 30 de acuzații în rechizitoriu, potrivit unui raport CNN.

Chiar înainte ca rechizitoriul să fie public, Trump l-a folosit ca „instrument” de strângere de fonduri, declarându-se o victimă politică. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te