Tatăl a 6 copii, închis nevinovat 25 de ani, împușcat mortal la o înmormântare. O viață de coșmar

DE Daniel Toșa | 21.12.2022 - 13:56
Tatăl a 6 copii, închis nevinovat 25 de ani, împușcat mortal la o înmormântare. O viață de coșmar - FOTO: YouTube

Christopher Williams, un tată a șase copii care a fost eliberat din Death Row în februarie 2021, a fost împușcat mortal în timp ce participa la înmormântarea unui alt fost dețunu, la numai doi ani de la eliberarea sa.

SHARE

Christopher Williams, în vârstă de 62 de ani, a petrecut aproape trei decenii în spatele gratiilor, dintre care 25 de ani pe culoarul morții din Pennsylvania, SUA. El a fost reținut pentru patru crime, dar a fost eliberat din închisoarea de stat în februarie 2021.

Williams a fost condamnat inițial pentru șase crime. Anterior, a fost achitat de două, iar ultima acuzație de crimă a fost respinsă din cauza dovezilor de comportament necorespunzător al procurorului.

Acuzat de 6 crime pe care nu le-a comis

"Niciodată în istoria sistemului judiciar din Pennsylvania nu a fost cineva acuzat de șase crime, achitat de două și acum exonerat de patru", a declarat el la eliberare.

Citește și: VIDEO 33 de ani de la Revoluția din '89. Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor

Apropiații lui au declarat că Williams a fost împușcat mortal în timp ce conducea în procesiunea funerară pentru Tyree Little, un alt fost deținut, în nordul Philadelphiei, vineri după-amiază (16 decembrie).

Se pare că a fost împușcat o dată în cap după ce a coborât din mașină la Cimitirul Mount Peace în jurul orei 14.20.

Citește și: VIDEO 26 km de autostradă/an a construit România după 1989. Avem singura capitală UE fără centură

Poliția l-a transportat de urgență la Spitalul Universității Temple din apropiere. El a fost declarat mort mai puțin de 30 de minute mai târziu.

Panică printre foștii deținuți

Alți bărbați exonerați din regiune și-au exprimat de mult timp îngrijorarea pentru siguranța lor și spun că trebuie să fie vigilenți după uciderea lui Williams.

Theophalis Wilson, coacuzatul lui Williams într-un caz de triplă crimă, care a fost de asemenea eliberat, a declarat pentru Philadelphia Inquirer: "Deși suntem de fapt nevinovați, nu toată lumea crede asta.

"Am petrecut 28 de ani în închisoare pentru că l-am cunoscut. Trebuie să fiu în gardă".

După ce atât Wilson, cât și Williams au fost eliberați, procuratura districtuală a declarat că dosarul împotriva lor a fost pe mărturii false ale informatorilor și pe o serie de dovezi vaste și nedivulgate.

Povestea informatorului a fost direct contrazisă de probele medico-legale.

Williams, un tâmplar, și-a petrecut perioada de după eliberare lucrând în construcții și reluând legătura cu familia sa.

Se întorcea adesea la închisoare pentru a-i ajuta pe alții despre care credea că au fost condamnați pe nedrept și, potrivit surorii sale Maxine Mathis, plănuia să înființeze un program care să ajute alți bărbați exonerați să se reintegreze în societate, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te