Tânără bolnavă de leucemie, moare cu zile. Părinții au refuzat chimioterapia. O tratau cu vitamina C

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.04.2023 - 12:28
Tânără bolnavă de leucemie, moare cu zile. Părinții au refuzat chimioterapia - Foto: ilmessaggero.it

O tânără de numai 17 ani, bolnavă de leucemie limfoblastică acută a pierit cu zile după ce familia ei i-a refuzat categoric accesul la chimioterapie, alegând un tratament după metoda Hamer, doar cu cicluri de cortizon, acupunctură și vitamina C.

SHARE

Totul a început în decembrie 2015, când Eleonora s-a simțit rău în timp ce se întorcea de la școală. În zilele precedente suferise de febră și dureri osoase. A mers la medicul ei de familie pentru o examinare.

Abia la 10 februarie 2016, la o lună de la apariția bolii, a fost supusă unor examene clinice. Câteva ore mai târziu, a fost diagnosticată cu leucemie și a fost internată la secția de oncohematologie pediatrică a spitalului din Padova.

Tânără bolnavă de leucemie, moare cu zile. Părinții au refuzat chimioterapia. O tratau cu vitamina C

Tânăra a refuzat chimioterapia, fiind forțată de familia sa, adeptă a teoriilor terapeutice ale lui Hamer, metoda germană radiată pentru că a dezvoltat ceea ce el a numit Noua Medicină Germanică.

Pe 26 februarie, tânăra a părăsit spitalul în care era internată după ce familia ei a refuzat categoric chimioterapia.

Calvarul Eleonorei a mai avut apoi o oprire la spitalul din Bellinzona, în Elveția, dar și aici, confruntați cu nevoia de a recurge la un tratament convențional, părinții ei s-au opus unui nou refuz.

Citește și: Ex-șef CIA: Putin va fi ucis pentru a se pune capăt războiului din Ucraina. Înainte, va lua Moldova

Pe 31 iulie, Eleonora s-a întors în Italia și a fost internată la spitalul din Schiavonia, în apropiere de Padova. Fără terapie împotriva durerii și cu singurul sprijin al vitaminelor, a murit la 29 august a aceluiași an.

Tânăra a fost puternic influențată de părinți să se bazeze exclusiv pe metoda Hamer, însă alegerea ei a dus la o moarte sigură în lipsa unei terapii medicale recunoscute.

Citește și: Mașinile electrice, de unică folosință. Bateria, 50% din preț: 7.000 € la Spring, 20.000 € la Tesla

Potrivit procurorului adjunct Valeria Sanzari, prima care a investigat familia Bottaro, fata nu ar fi fost niciodată capabilă să își construiască propria libertate de alegere a tratamentului, fiind mereu supraprotejată și plagiată de părinții ei.

Mai mult, părinții fetei nu se consideră vinovați cu nimic și spune că ar proceda exact la fel dacă ar putea repeta experiența: "Cred în justiția divină, nu am greșit cu nimic", repeta mama Rita, "aș face din nou tot ce am făcut".

Lino Bottaro și Rita Benini au fost condamnați definitiv la doi ani de închisoare pentru omor din culpă, pentru că i-au refuzat fiicei lor de 17 ani, bolnavă de leucemie limfoblastică acută, accesul la chimioterapie, potrivit ilmessaggero.it.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te