Surse militare: 28 de tancuri second-hand vor fi donate de România pentru a opri invazia lui Putin

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.04.2022 - 18:52
Surse militare: 28 de tancuri second-hand vor fi donate de România pentru a opri invazia lui Putin / OSINT Defender

Oficialii de la București au fost mereu întrebați dacă vor sprijini Ucraina cu echipament militar și de ce tip este acesta. Politicienii români au fost evazivi, dar surse militare ucrainene vorbesc de un sprijini militar clar.

SHARE

„Ministerul Apărării Naționale a anunțat că va trimite în Ucraina echipamente Militare Letale din Rezervele Militare ale Națiunii, nu s-a precizat ce vor presupune acestea, dar ar putea include tancuri T-72 din care România are 28 în diverse condiții de funcționare.”

Open Source Intelligence Monitor (OSINT) se concentrează în prezent pe Europa de Est și criza în curs din Ucraina.

Până în acest moment, oficialii de la București un au comentat informația. 

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a discutat cu oficialii români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă, despre necesitățile Ucrainei în ceea ce privește tehnica militară: „Apreciez abordarea lor constructivă”.

„Pot să vă asigur, cu toată seriozitatea, că România, ca stat membru al UE şi NATO, este un stat extrem de responsabil şi asumat faţă de obligaţiile sale internaţionale, faţă de sprijinirea Ucrainei în toate domeniile, respectiv faţă de partenerii noştri fie ei cu caracter strategic mai îndepărtaţi sau apropiaţi geografic. UE sprijină aceste demersuri, NATO şi statele membre sprijină aceste demersuri, dar aşa cum au spus şi domnul premier şi domnul preşedinte, lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că e bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”, a declarat, potrivit news.ro, Bogdan Aurescu, întrebat vineri într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, dacă a discutat cu premierul Ciucă despre nevoie Ucrainei cu privire la tehnica militară şi dacă România va oferi ajutor în acest sens.

Citește și: Misterul armelor. Trimite România arme în Ucraina? Kuleba a discutat subiectul cu Ciucă

Potrivit unor informații neconfirmate oficial până în prezent, Ministerul Apărării Naționale a elaborat deja un proiect de Ordonanță de Urgență care ar permite României să facă donații de arme către Ucraina, din rezervele unor instituții ale sistemului național de apărare.

Citește și: România ar putea trimite „arme sovietice” Ucrainei, dar lista e scurtă cu cele care ar face față

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.