Suedia recomandă administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani

DE Miruna Moldoveanu | 04.03.2021 - 16:44
Administrarea vaccinului AstraZeneca este recomandată vârstnicilor/FOTO: unsplash.com

Suedia a extins joi recomandarea de administrare a vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca/Oxford şi la persoanele de peste 65 de ani, scrie Reuters, citând Agenţia Naţională de Sănătate.

SHARE

Autorităţile suedeze nu recomandaseră anterior acest vaccin în cazul vârstnicilor, invocând o lipsă de date pentru această categorie.

'Există studii noi, din Anglia şi Scoţia de exemplu, care arată că vaccinul de la AstraZeneca oferă o foarte bună protecţie la aceste grupe de vârstă', a declarat joi Sara Byfors, din cadrul Agenţiei Naţionale de Sănătate, într-o conferinţă de presă.

Suedia, care a evitat să impună măsuri stricte în timpul pandemiei, a raportat joi 4.838 de cazuri noi de infectare şi 13 decese, al căror total a ajuns la 12.977, potrivit Agerpres.

Suedia a anunţat că restaurantele şi cafenelele se vor închide începând din 1 martie la ora 20:30, indiferent dacă vând alcool sau nu, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, relatează dpa.

În Suedia, recomandată administrarea vaccinului AstraZeneca vârstnicilor

„Situaţia este gravă", a declarat miercuri premierul Stefan Lofven, menţionând o rată mare de răspândire a infecţiei. "Există un risc mare pentru un al treilea val (de infectări)", a spus el.

Agenţia de Sănătate Publică a fost însărcinată să prezinte numărul maxim de persoane care poate fi admis în magazine, centre comerciale şi săli de sport. "Trebuie să evităm aglomeraţia", a adăugat Lofven.

Johan Carlson, şeful Agenţiei de Sănătate Publică, a declarat că instituţia sa nu doreşte să restricţioneze opţiunile unde se poate lua masa, însă ar putea limita în continuare numărul de oaspeţi din restaurante. El a afirmat că deşi programul de vaccinare este în curs de desfăşurare şi există o scădere a mortalităţii în rândul persoanelor în vârstă, este încă necesar să se respecte recomandările şi regulile privind distanţarea socială.

Suedia, o ţară cu 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat peste 647.000 de cazuri de coronavirus şi 12.793 decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.